Actualitate

Care sunt alimentele de care trebuie să ne ferim dacă ținem post în această perioadă

A început postul Crăciunului, iar în această perioadă pandemică, trebuie să avem grijă de organismul nostru. Prin urmare, anul acesta trebuie să eliminăm câteva alimente.

care-sunt-alimentele-de-care-trebuie-sa-ne-ferim-daca-tinem-post-in-aceasta-perioada care-sunt-alimentele-de-care-trebuie-sa-ne-ferim-daca-tinem-post-in-aceasta-perioada

 

 


Postul Cărciunului a început, iar anul acesta fiind în pandemie, este foarte important să avem grijă șă mâncăm pentru a ne proteja organismal. Mihaela Bilic a explicat ce alimente trebuie să alegem în această perioadă, dar ș ice alimente trebuie să evităm.

Prima recomandare a nutriționistului pentru persoanele care țin post în această perioadă este să nu facă exces de zahăr.


„În afara postului spunem că mâncăm „de dulce”. Dar zahărul nu este reglementat în post. Prima mea recomandare pentru persoanele care țin post este să nu facă exces de zahăr, să nu consume în exces produse dulci, pentru că zahărul este nu un nutrient, ci mai degrabă un condiment în viața noastră. Riscăm, în momentul în care nu avem alte alimente care să ne fie pe plac, să dăm iama în dulciuri. Or, ăsta nu e un beneficiu pentru organism”, a spus nutriționistul pentru Digi24.

Ce alimente trebuie să evităm în această perioadă

Pentru a ne proteja organismul, mai ales în această perioadă sensibilă, Mihaela Bilic sugerează să nu folosim foarte multe grăsimi în mâncare, cum ar fi uleiul.


„Apoi, pe locul 2 vine excesul de grăsime. Atenție mare, dacă vorbim de postul ca la carte, veți vedea în calendarul religios că sunt foarte puține dezlegările la ulei și vin. Deci bunicii noștri știau că a ține post nu înseamnă să mănânci multe uleiuri prăjite, pentru că și uleiul era restricționat în post”, a adăugat ea.

Care sunt cele mai sigure metode de gătit

 „Metoda de gătire corectă ar fi la cuptor, înăbușit, cu sos sau, și mai bine, ciorbă – o mulțime de preparate tradiționale românești făcute pe bază de legume. Legume multe, ele trebuie să ne fi prietene și în post, și în perioada asta în care avem nevoie de imunitate crescută, pentru că acești pigmenți vegetali care dau culoare legumelor aduc și beneficii miraculoase pentru organism. Cu cât mai multe legume, cu atât mai bine, cu cât mai diferite și mai colorate, cu atât mai bine”, a explicat ea.


CITEȘTE ȘI:

Începe postul Crăciunului 2020. Care sunt zilele cu dezlegare la pește

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter