Actualitate

Dosar penal pentru că nu au respectat regulile COVID19 într-o sală de fitness din Cluj-Napoca. Ce măsuri trebuiau respectate?

Mai multe persoane care făceau sport într-o sală de fitness din Cluj-Napoca nu respectau măsurile de prevenție a coronavirusului, fapt care le-a făcut să se aleagă cu dosar penal.

Dosar penal pentru că nu au respectat regulile COVID19 într-o sală de fitness din Cluj-Napoca. Ce măsuri trebuiau respectate?  Dosar penal pentru că nu au respectat regulile COVID19 într-o sală de fitness din Cluj-Napoca. Ce măsuri trebuiau respectate?

 

 


Pe internet au apărut imagini dintr-o sală de fitness, în care se putea observa că mai multe persoane nu respectau regulile de igienă. Polițiștii au făcut o razie la sala respectivă pentru a verifica situația, conform clujust.ro.

 


În urma acestui act, s-a întocmit dosarul penal și s-au verificat mai multe săli de fitness din municipiu, ca regulile sanitare să fie respectate.

„Ca urmare a unor imagini apărute în spațiul public privind nerespectarea măsurilor de protecție sanitară în incinta unei săli de fitness de pe raza municipiului Cluj-Napoca, polițiștii Secției 2 Cluj s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de codul penal.


În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că la data de 10 noiembrie a.c., în intervalul 19:00-22:00, în incinta sălii de fitness se aflau mai multe persoane care nu respectau măsurile de protecție sanitară aplicabile în conformitate cu Ordinul comun al Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății numărul 78-/1.432/2020 cu modificările și completările ulterioare.

În continuare se desfășoară cercetări pentru stabilirea cu exactita a tuturor împrejurărilor de comitere a faptei”, a transmis IPJ Cluj, conform aceleași surse.


Măsurile pe care persoanele prinse că încălcau legea trebuiau să le respecte se găsesc în: Regulamentul privind condițiile necesar a fi respectate în săli de fitness și aerobic (în contextul COVID-19).

CITEȘTE ȘI:


Se deschid sălile de fitness! Ce reguli trebuie respectate în timpul antrenamentelor

 

Un bărbat căutat pentru furturi de 50 mii de euro în Italia se ascundea într-o comună din Cluj

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter