Actualitate

Marile orașe din România ar putea intra primele în carantină. Primarul Timișoarei încurajează ideea

Dominic Fritz, noul primar din Timișoara, a propus ca orașele mari să intre primele într-o carantină totală

Marile orașe din România ar putea intra primele în carantină. Primarul Timișoarei încurajează ideea Marile orașe din România ar putea intra primele în carantină. Primarul Timișoarei încurajează ideea

 

 


Noul primar ales al Municipiului Timișoara a declarat în această săptămână că o carantină generală este tot mai probabilă, iar în orașele mari în care rata de infectare a trecut de 6 la mia ar trebui impusă carantina.

„Pentru orașe peste 6 la mia de locuitori se pare că se va impune carantinarea. Noi, în Timișoara, am trecut de 6, ne apropiem de 7 la mia de locuitori. Deci cu mare probabilitate și Timișoara va fi carantinata. Asta nu se va întâmplă imediat, decizia trebuie să treacă printr-o hotărâre de guvern. Mă aștept, și, la un moment dat, se va lua decizia la nivel național.„, a spus Dominic Fritz.


Rata incidenței la 1000 de locuitori a ajuns la 6,94 în Municipiul Cluj-Napoca pe 6 noiembrie, data la care s-a făcut ultima raportare din partea prefecturii  Cluj.

Timișoara, Cluj, Sibiu, Alba Iulia sau Blaj sunt cele mai importante orașe unde rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori.

Ultimele Stiri
abonare newsletter