monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Șamponul uscat sau micile noastre secrete (P)

Secolul XXI este perioada când totul se dezvoltă extrem de rapid. Și industria beauty se dezvoltă cu pași mari. Dacă ne referim la produse pentru îngrijirea părului atunci una dintre cele mai utile invenții este șamponul uscat.

Și chiar dacă până nu demult se părea că acest produs este ceva din domeniul fantasticii, astăzi este un produs destul de accesibil pentru fiecare. Cu toate acestea mulți încă nu cunosc ce reprezintă acest produs, așadar mai jos găsiți informația necesară.

Ce este un șampon uscat?


Produsul în sine reprezintă o pudră care odată aplicată pe păr are rolul de a absorbi excesul de sebum. De obicei produsul este comercializat în formă de spray, pentru comoditatea aplicării. Unele șampoane pot avea diferite arome pentru a neutraliza mirosul urât al părului.

De menționat este faptul că aceste produse își au originea încă din antichitate, atunci când se utiliza pudra de argilă.


Când să utilizăm șamponul uscat?

De obicei produsul se recomandă de utilizat între spălarea părului. În cazul în care firele tale au tendința de a se îngrășa foarte repede, pentru a reduce din frecvența spălării poți utiliza șamponul uscat. O altă opțiune ar fi vacanțele scurte de 3 - 4 zile. Atunci când nu vrei să pierzi din timpul prețios șamponul uscat vine în ajutor. În plus dacă luăm cu noi varianta mini a produsului, nu mai trebuie să ne încărcăm geanta cu prea multe produse. De asemenea varianta mini a produsului este o opțiune minunată pentru a îl purta în geantă și a-l utiliza spre exemplu seara după muncă dacă ai o întâlnire cu prietenii sau o cină romantică. Acest truc este valabil și după ora de sport, dacă nu ai timp pentru a-ți spăla părul, sau acesta nu trebuie spălat ci doar reîmprospătat.


Care șampon uscat este potrivit pentru tine?

Pentru că în comerț găsim o gamă foarte largă de produse, devine destul de dificil să le alegem pe cele potrivite. De aceea este important să citim mereu instrucțiunile de pe ambalaj. Spre exemplu există șampoane uscate pentru păr vopsit. Astfel acestea sunt cu diferite nuanțe. Sau putem găsi produse care oferă strălucire. Odată ce ai descoperit produsul potrivit nu îți rămâne decât să-l utilizezi la necesitate.


Cum se utilizează un șampon uscat?

Aplicarea se face direct la rădăcina firelor de păr de la o distanță de  5 - 10 cm. Produsul are de obicei nevoie ce câteva minute pentru a acționa. Aveți grijă să distribuiți produsul uniform pe toată suprafața capului pentru un efect care va arăta natural și estetic.


Vă rugăm să nu uitați totuși că un șampon uscat nu poate înlocui nici într-un caz produsele obișnuite de îngrijire a părului. Dar, devine un adevărat colac de salvare.

Etichete: beauty sampon uscat