Actualitate

Trucuri pentru spații mici. Așa îți poți face mica încăpere să pară imensă! Ce ai de făcut?

Trucuri pentru spații mici. Atunci când ai o locuință mică, dar îți dorești să folosești pe cât mai bine spațiul, poți apela la trucuri care îți măresc camera. Vezi câteva trucuri pentru a-ți face camera mică să pară uriașă.

Trucuri pentru spații mici. Așa îți poți face mica încăpere să pară imensă! Ce ai de făcut? Trucuri pentru spații mici. Așa îți poți face mica încăpere să pară imensă! Ce ai de făcut?

 

 


Atunci când ai o locuință mică, dar dorești să fructifici pe cât de mult posibil spațiul pe care îl ai la dispoziție, nu-ți rămâne decât să apelezi la anumite trucuri care măresc camera. Trebuie să fii atent la culorile pe care le folosești, când decorezi locul respectiv, la finisaje, dar și la nuanțele pieselor de mobilier.

 


Trucuri pentru spații mici. Culori care „măresc” spațiul

Ai un spațiu mic, dar îți dorești să-l pui în valoare și să dai senzația unei camere mai mari, atunci tot ce rămâne de făcut este să iei aminte la niște ponturi esențiale. Bineînțeles, unul dintre aspectele pe care trebuie să le iei în vedere este că trebuie să mizezi pe culori deschise în amenajarea locuinței. Dacă vei face asta, cu siguranță, vei merge la sigur.

Pereții albi ai camerei îți sunt de mare ajutor în această privință, însă dacă ai alte preferințe și vrei altă nuanță, atunci ai putea să mergi pe bej pentru pereți sau chiar pe culori pastelate.


Păstrezi pereții locuinței într-o culoare deschisă, dar te poți juca cu tonuri mai închise când vine vorba de piesele de mobilier. Poți să mizezi pe o culoare tare pentru mici detalii, obiecte din cameră, iar în rest să predomine nuanțele deschise.

Trucuri pentru spații mici. Care sunt nuanțele potrivite?

Specialiștii în design recomandă în amenajarea spațiului nuanțele de albastru și verde, anumite tonuri de gri sau maro, movul lavandă, care în anumite combinații pot da senzația unei încăperi spațioase și luminoase.


Albastru marin, galben pai, roz piersică, acestea sunt câteva dintre nuanțele care pot contribui cu brio la amenajarea locuinței. Dacă alegi numai culori deschise și ai senzația de șters, atunci poți să mergi și pe o pată de culoare.

Poți să folosești un contrast deschis-închis, să alegi o culoare mai închisă pentru detaliile de la mobilă sau să alegi o nuanță închisă pentru pat/canapea. Ori poți să folosești o culoare vie pentru fotoliu sau o altă piesă de mobilier, care fără îndoială va deveni vedeta camerei.


Este important de reținut că, pentru a da impresia de o cameră mai înaltă, pereții trebuie vopsiți într-o culoare mai închisă decât tavanul și parchetul.

Trucuri pentru spații mici. Ce modele sunt de folos?

Un alt truc care oferă senzația de spațiu mare îl reprezintă modelele. Spre exemplu, un tapet cu dungi orizontale va crește lățimea camerei. De asemenea, dungile verticale trag spațiul, făcându-l mai înalt.

Un alt truc pentru spații mici este să folosești tapet pentru unul dintre pereții camerei, dând astfel impresia unui spațiu bine proporționat. Poți folosi imagini de fundal cu un model mic sau un model discret, iar restul pereților să-i lași albi. Vei pune astfel accent pe peretele pe care vrei să-l scoți în evidență, dar în același timp vei reuși astfel să creezi un design frumos, armonios pentru spațiul tău.

Trucuri pentru spații mici. Podeaua are un rol important

Un alt truc pentru a mări spațiul ține de culoare folosită pentru pardoseală, precum și pentru restul suprafeței. Se poate utiliza laminat, linoleum sau covor, dar de preferat într-o singură culoare sau folosind un model simplu, discret. Nu încărca parchetul cu prea multe covoare. Alege o singură mochetă sau lasă-l liber.

CITEȘTE ȘI:

HOROSCOP 14 octombrie 2020. Balanțele au probleme financiare, Peștii au probleme în relație! DEZASTRUL zilei de miercuri pentru zodii

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter