Actualitate

Infectat cu COVID-19, a cerut urnă mobilă și a fost refuzat! „Cred că e rea voinţă şi chiar un abuz, o încălcare grosolană a legii”

Infectat de COVID-19, președintele unui consiliu județean susține că i-a fost refuzată cererea pentru urnă mobilă.

A cerut urnă mobilă pentru că este infectat cu COVID-19 și a fost refuzat! A cerut urnă mobilă pentru că este infectat cu COVID-19 și a fost refuzat!

 

 


Preşedintele în funcţie al Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Călin Dobra, candidat pentru un nou mandat, confirmat ca fiind infectat cu COVID-19, susţine că i-a fost refuzată urna mobilă.

 


"Vreau să votez. Este dreptul meu constituţional, dar în secţia de votare unde sunt eu arondat, membrii au hotărât încă de aseară să nu se deplaseze cu urna mobilă. Iar situaţia nu este singulară. În câteva minute, cât durează procesul electoral, în aer liber, în cazul meu, cu măşti şi păstrând distanţa, virusul nu se transmite. Şi nu o spun eu, ci o poate confirma orice cadru medical. Tind să cred că e rea voinţă şi chiar un abuz, o încălcare grosolană a legii şi un pretext pentru a-mi îngrădi mie şi altor zeci de mii de oameni aflaţi în aceeaşi situaţie, un drept prevăzut de Constituţie", a scris Dobra, duminică, pe Facebook.

Reprezentanţii Prefecturii Timiş susţin că legea nu prevede sancţiuni pentru membrii birourilor electorale care refuză deplasarea cu urna mobilă la alegătorii confirmaţi cu SARS-CoV-2.


CITEȘTE ȘI:

Mitul care îmbolnăvește românii. Gestul neinspirat care ne pune în pericol sănătatea!

 


Alegeri locale 2020 Cluj. Prezența la vot este de 27,97 % până la ora 16:00

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter