Actualitate

Traian Băsescu spune România nu are de ce să recunoască Kosovo

<p />Preşedintele Traian Băsescu a reiterat marţi faptul că România nu recunoaşte independenţa Kosovo, menţionând că este necesară o soluţie negociată între Belgrad şi Priştina, care să le ofere sârbilor din Kosovo sentimentul că instituţiile sârbeşti îi protejează.

„Un lucru extrem de important pentru noi, în relaţia bilaterală şi nu numai, este legat de evoluţia situaţiei din provincia sârbă Kosovo. România nu a recunoscut şi nu recunoaşte independenţa Kosovo şi credem că o soluţie negociată în care sârbii din Kosovo în orice caz trebuie să aibă sentimentul că instituţiile sârbeşti îi servesc şi îi protejează trebuie să existe”, a declarat, la Belgrad, preşedintele Băsescu, într-o declaraţie comună cu omologul sârb.

Traian Băsescu, care efectuează o vizită de două zile în Serbia, a precizat că nu există, în acest moment, nicio analiză care să justifice de ce România ar putea să recunoască Kosovo.

„Pentru moment, nu avem nicio analiză care ar putea spune că România ar trebui sau ar putea să recunoască Kosovo. Ne menţinem poziţia afirmată încă de a începutul acestei dispute. Nu avem condiţii pozitive pentru Kosovo”, a spus Băsescu, întrebat în ce condiţii România ar recunoaşte Kosovo.

Ultimele Stiri
abonare newsletter