Actualitate

Radu Bica, reţinut de procurori pentru trafic de influenţă

<p><img src="documente/stories/03_martie/22_ziua/radu%20bica%20vicepresedinte%20consiliu%20judetean%20conferinta%20rp%204.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" /></p> <p><strong>UPDATE</strong>: Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Radu Bica, a fost arestat pentru 29 de zile, în urma unei sentinţe pronunţate marţi seară de o instanţă a Curţii de Apel Cluj. Avocaţii lui Radu Bica au spus că acesta va formula recurs.</p>

 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Cluj l-au reţinut, marţi, pentru 24 de ore, pe vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Radu Vasile Bica, pentru o presupusă infracţiune de luare de mită.


Potrivit unui comunicat DNA, în cursul lunii octombrie 2011, Radu Vasile Bica a acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitatea sa de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

În aceleaşi împrejurări, Radu Vasile Bica a pretins ca, la data de 27 octombrie 2011, să-i fie remisă o primă tranşă, în sumă de 10.000 de euro.

Pe 31 octombrie 2011, Radu Vasile Bica a primit de la una dintre persoanele cu care făcuse înţelegerea suma de 43.000 de lei, echivalent a 10.000 de euro, ca obiect al infracţiunii de corupţie, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante.

Lui Radu Vasile Bica i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar la data de 1 noiembrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore.

La aceeaşi dată, acesta este prezentat la Curtea de Apel Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În aceeaşi cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, învinuite pentru infracţiunea de dare de mită.

Ultimele Stiri
abonare newsletter