Actualitate

Tânăra care a refuzat premiul de 3.000 de lei din partea Guvernului susține că se fac presiuni asupra părinților ei

Antonia Pup acuză presiuni asupra părinților, după ce vineri a anunțat pe pagina personală de Facebook ca refuză banii din partea Guvernului. Este vorba de un premiu în valoare de 3.000 de lei pentru cei care au luat 10 pe linie la examenul de Bacalaureat.

Tânăra care a refuzat premiul de 3.000 de lei din partea Guvernului susține că se fac presiuni asupra părinților ei Tânăra care a refuzat premiul de 3.000 de lei din partea Guvernului susține că se fac presiuni asupra părinților ei

Antonia Pup, fosta președintă a Consiliului Național al Elevilor, a postat vineri pe pagina personală de Facebook, un text în care și-a exprimat indignarea față de premiul în valoare de 3.000 de lei oferit de Guvern pentru performanța de a lua 10 pe linie la examenul național. Antonia a refuzat premiul și a argumentat de ce nu va accepta niciun ban din partea Guvernului.


„Orban, tine-ți banii că eu nu am nevoie de ei. Nici dacă m-ar da afară banii din casă nu aș putea accepta "momeala" de 3.000 de lei de la Guvernul României oferită tuturor elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale din acest an școlar. Hotărâre de Guvern aprobată chiar cu câteva ore înainte de începerea campaniei electorale, ce coincidență!”, a scris Antonia Pup.


 


Astăzi, fosta eleva a mai făcut o postare în care afirmă faptul că părinții ei, care lucrează la stat, primesc presiuni din cauza publicării refuzului său cu privire la premiul oferit de Guvern.



„Dacă părinții mei lucrează la stat, iar eu mă iau de Guvern, asta înseamnă că trebuie să accept ca ei să fie trași la răspundere pentru cum aleg eu să mă poziționez în raport cu Executivul? Tatăl meu a fost atenționat asupra ultimei mele postări și aparent unii dintre dumneavoastră susțineți cu tărie că gestul meu a fost arogant și că pe mine mă dau banii afară din casă”, susține Pup, fostă președinte CNE, actual studentă la Universitatea de Vest din Timișoara.

 



Tânăra susține faptul că nu poate accepta suma oferită de Guvern, în condițiile în care eleviilor dezavantajați nu li se asigură un minimum de resure igienico-sanitare.


„Nu aș mai fi putut să mă uit în oglindă dacă știam că eu am luat bani de la Guvern când Guvernul nu asigură un minimum de resurse igienico-sanitare pentru elevii dezavantajați, în plină pandemie. Voi puteți să vă mai uitați în oglindă când știți că acei copii nu au ce mânca de pe o zi pe alta și voi le vorbiți despre platforme educaționale online? Ați făcut prea puțin pentru acei copii, din martie până acum, ca să mă faceți să cred că acei bani nu sunt murdari de iresponsabilitate”, mai scrie fosta elevă.


 

CITEȘTE ȘI:


Ce se va întâmpla cu noul an universitar? Rectorul UBB: „varianta hibridă este cea pe care vom merge”

 

Noi reguli pentru anul şcolar. Ghiozdanul nu trebuie să depăşească 10% din greutatea elevului

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter