Actualitate

Rețetă gogoși pufoase la fel ca la gogoșerie. Desertul perfect pentru o duminică în familie

Rețetă gogoși pufoase. Care este secretul celui mai bun aluat pentru gogoși?

Rețetă gogoși pufoase la fel ca la gogoșerie. Desertul perfect pentru o duminică în familie Rețetă gogoși pufoase la fel ca la gogoșerie. Desertul perfect pentru o duminică în familie

 

 


Gogoșile sunt desertul copilăriei pe care nici o persoană nu le refuză niciodată, mai ales dacă sunt aurii și pufoase, învelite în zahăr pudră. Adevărul este că toate deserturile copilăriei rămân preferatele oamenilor pentru totdeauna.

 


Secretul unui aluat perfect pentru gogoși pufoase sunt ingredientele necesare puse în cantități suficiente pentru a asigura rezultatele finale bune. Spre exemplu, zahărul se pune în cantitate mică, deoarece cu cât e mai mult zahăr în aluat, acesta va crește mai greu și mai puțin. Pe lângă acest lucru, zahărul se arde în timpul prăjirii gogoșilor.

Ingrediente

-500 g făină
-250 ml lapte
-50 g unt topit
-40 g zahăr
-10 g drojdie uscată
-2 ouă
-1 gălbenuș
-1 lingură esență de vanilie
-coaja de la o lămâie
-un vârf de cuțit de sare


Rețetă gogoși pufoase. Mod de preparare

Laptele puțin călduț se pune împreună cu zahărul și drojdia într-un bol mare și se amestecă foarte bine. Se lasă deoparte, până când se formează o compoziție spumoasă. După ce compoziția s-a format, se pot adăuga cele două ouă, aflate la temperatura camerei. Pentru un rezultat mai bun, se mai adaugă încă un gălbenuș. De asemenea, se adaugă untul topit, coaja de lămâie și esența de vanilie. Se amestecă totul foarte bine cu un tel sau un mixer de bucătărie. La final, se adaugă toată cantitatea de făină și praful de sare. Se încorporează totul cu o spatulă. Atunci când aluatul s-a format, puteți renunța la spatulă și să frământați aluatul cu mâna. Nu vă îngrijorați dacă la final aluatul este lipicios, pentru că este normal. Se modelează pe cât se poate într-o bilă și se acoperă bolul cu o folie de plastic.

Aluatul se lasă într-un loc călduț pentru aproximativ 40 de minute pentru a crește.


Rețetă gogoși pufoase. Prăjirea gogoșilor

După ce aluatul a dospit se scoate din bol, pe blatul de lucru. La nevoie se folosește puțină făină, pentru a evita lipirea aluatului de mâini. Cantitatea de aluat se împarte în bucăți mai mici, care se modelează în forme de bile. După împărțirea aluatului, biluțele se vor lăsa din nou să dospească la loc călduț, timp de 20 de minute, cât să-și dubleze volumul, iar pe acestea nu este nevoie să le acoperiți.

La final, biluțele de aluat se pun la prăjit în ulei încins, la foc mediu, timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Când gogoșile sunt prăjite, se scot pe un prosop de hârtie, urmând să fie decorate cu puțin zahăr pudră.


Poftă bună!

CITEȘTE ȘI:

Papanași fierți. Cea mai simplă rețetă

 

Rețetă găluște cu caise sau Gomboți cu caise. Desertul preferat în lunile de vară

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter