Actualitate

Consiliul Concurenței a decis, postul de televiziune Prima TV are un nou proprietar

Consiliul Concurenței a anunțat, joi, faptul că a autorizat tranzacția prin care Clever Media Transilvania SRL preia postul de televiziune Prima TV de la Prima Broadcasting SRL, companie care se află în reorganizare.

Adrian Tomșa și realizatorul TV Dragoș Pătraru Adrian Tomșa și realizatorul TV Dragoș Pătraru

 


Clever Media Transilvania SRL este o companie ce aparține grupului deținut de Adrian Tomșa, care deține mai multe canale TV din România precum TV Look (Look Plus și Look Sport), AgroTV și Profit.ro. Pe lângă asta, Adrian Tomșa deține și paginile web Looksport, Lookplus, Lookmedica, Agrotv și Profit.ro.


 

„În urma analizei acestei concentrări economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial”, se arată într-un comunicat de presă remis de Consiliul Concurenței.


Adrian Tomșa este un apropiat a lui Zoltán Tészári, orădeanul care controlează DIGI/RCS&RDS. Tomșa este activ și pe piața de comunicații electronice, unde controlează firma ATTP Telecommunications, care ar urma să fie preluată de către RCS&RDS.

Preluarea de către RCS&RDS a altor trei operatori de cablu ridica îngrijorări concurenței, în iunie. Ulterior în luna iunie, anul acesta, Digi/RCS&RDS a anunțat pe bursă că această tranzcție a fost autorizată de Consiliul Concurenței în condițiile respectării angajamentelor propuse.


CITEȘTE ȘI:

Mănășturenii nu vor avea ștrand în cartier nici în 2021

 


Spitalul viitorului: pandemia accelerează dezvoltarea sistemului medical

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter