Actualitate

OMS: Pandemia încetinește la nivel global

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că deși pandemia de COVID-19 este în continuă expansiune, creșterea cazurilor și a deceselor a încetinit la nivel global.

OMS: Pandemia încetinește la nivel global OMS: Pandemia încetinește la nivel global

 

 


Luni seară, OMS a precizat că doar continentele Americane au rămas cele mai afectate, reprezentând jumătate din cazurile recent raportate și 62% din totalul deceselor înregistrate la nivel mondial, din ultima săptămână.

 


Scade numărul de cazuri la nivel mondial

„Peste 1,7 milioane de cazuri de COVID-19 și 39.000 de decese noi au fost înregistrate de OMS în ultima săptămână, o scădere de 4% a numărului de cazuri și de 12% a numărului de decese comparativ cu săptămâna precedentă”, precizează un comunicat OMS.

A doua cea mai afectată regiune este Asia de Sud-Est, care a raportat o creștere de 18% a cazurilor noi și de 15% a deceselor. India continuă să raporteze majoritatea cazurilor, dar virusul continuă să se răspândească și în Nepal.


În regiunea mediteraneană a OMS, numărul cazurilor raportate a crescut cu 4%, dar numărul deceselor a scăzut în ultimele săptămâni, mai adaugă OMS.

Cum arată situația în Europa?

”În regiunea europeană, numărul de cazuri raportate a crescut constant în ultimele trei săptămâni. Cu toate acestea, în ultima săptămână a fost raportată o ușoară scădere de 1%, iar numărul deceselor a continua să scadă în toată regiunea”, prezintă raportul.


CITEȘTE ȘI:

CORONAVIRUS: 1.060 cazuri noi la nivel național! RECORD de decese

 

19 cazuri noi de coronavirus în județul Cluj

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter