Actualitate

Sărbătoarea Sfânta Maria 2020. Ce nu e bine să faci miercuri și vineri înainte de Adormirea Maicii Domnului

Sărbătoarea Sfânta Maria este unul dintre cele mai importante momente pentru creștinii din întreaga lume. Aceasta este cea mai importantă sărbătoare dedicată Fecioarei care l-a născut pe Isus Hristos.

Sărbătoarea Sfânta Maria 2020. Ce nu e bine să faci miercuri și vineri Sărbătoarea Sfânta Maria 2020. Ce nu e bine să faci miercuri și vineri

 

 


Înainte de Sfânta Maria, creștinii țin post timp de 15 zile, în special în zilele de luni, miercuri și vineri. Sfâanta Maria se sărbătorește pe data de 15 august an de an.

 


Sărbătoarea Sfânta Maria 2020. Ce nu e bine să faci miercuri și vineri

În zilele de miercuri și vineri înainte de Sfânta Maria e bine să ții cont de câteva surpersiții și obiceiuri vechi.

În credința ortodoxă, miercurea este Ziua Maicii Domnului, iar pentru a o cinsti este bine să nu mănânci carne ori alte produse de origine animală. E important să țineți post până la ora 12 după terminarea slujbei, iar mai târziu să nu munciți prin casă.


Seara este important să aprindem o candela lângă o icoană cu Preacurata și să ne rugăm pentru ea.

Vineri nu este bine să te cerți cu nimeni și să nu speli haine ori alte obiecte din casă. Se pot coace plăcințele cu verdețuri, iar în multe zone din Ardeal și Banat se fac tot felul de ciorbe cu legume. Și această zi este una de post.


Este mare păcat dacă vinerea blestemi sau înjuri pe cineva. Bătrânii spuneau că blestemele pe care le faci acum se vor întoarce împotriva ta și a urmașilor tăi.

Vinerea dinaintea Adormirii Maicii Domnului este ziua perfectă pentru împăcare, așadar nu ezita să îți ceri iertare dacă i-ai greșit cuiva, dacă l-ai supărat cu vorba sau cu fapta.


Totodată, vinerea nu se face curățenie deloc și nu se plantează pomi ori se culeg roadele din grădină.

Ce rugăciuni se spun miercuri seara înainte de Sfânta Maria

Mulți preoți le oferă drept canon celor care vor să le fie iertate păcatele „Rugăciunea nodurilor” sau „Născătoare de Dumnezeu”, două dintre cele mai puternice compoziții creștine, rugăciuni care pot face adevărate minuni dacă sunt spuse din inimă și cu pioșenie.

CITEȘTE ȘI:

 

 

Pelerinaj Nicula 2020. Ce reguli impun autoritățile pentru a limita răspândirea coronavirusului

 

 

 

Anunț de ultimă oră: Pelerinaj cu restricții la Mănăstirea Nicula. Credincioșii nu vor avea voie să se apropie de icoana făcătoare de minuni

Ultimele Stiri
abonare newsletter