Actualitate

Butoanele de panică din unele şcoli nu mai funcţionează

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/28_ziua/03 buton de panica inaugurare corp nou al scolii emil isac am02.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />O parte dintre butoanele de panică montate în anul 2009 în şcolile din Cluj-Napoca nu mai sunt funcţionale.

Astfel, în patru din cele 66 de şcoli unde au fost montate aceste dispozitive, butoanele de panică nu mai funcţionează din cauza neasigurării mentenanţei. Proiectul privind butonul de panică în cele 66 de unităţi de învăţământ din municipiul Cluj-Napoca a fost implementat în colaborare cu Primăria, toate butoanele fiind conectate la dispeceratul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca.

În cadrul unui raport prezentat ieri în şedinţa Colegiului Prefectural, comsiarul-şef Valentin Suciu a explicat că, în cursul anului şcolar 2010-2011, au fost realizate 294 de acţiuni în zonele cunoscute ca fiind frecventate de elevi în perioada orelor de curs, fiind depistaţi 738 de elevi care absentau de la ore. „În mod constant au fost întocmite şi înaintate informări către şcolile din care aceştia fac parte, în vederea luării unor măsuri conform regulamentelor interne”, a spus comisarul-şef Valentin Suciu. El a mai informat că, în cursul anului şcolar 2010-2011, în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Cluj au fost sesizate un număr de 56 infracţiuni, o scădere procentuală de 23,3 % faţă de anul şcolar anterior, când au fost sesizate un număr de 73 infracţiuni. Din totalul celor 56 de infracţiuni, 12 au fost comise de către elevi, una de un profesor şi 20 de alte categorii de autori, 47 infracţiuni au fost comise în incinta unităţilor şcolare şi 9 în zona adiacentă acestora. Din punct de vedere al mediului de comitere, 53 au fost comise în mediul urban şi 3 în mediul rural. În acest an şcolar, în luna septembrie, au fost sesizate două infracţiuni de furt săvârşite în incinta unor şcoli din mediul urban, victime fiind elevi.   M.O.

abonare newsletter