Actualitate

Directorul Operei din Cluj, trimis în judecată. Apărarea contestă acuzațiile

<p /><img src="documente/stories/04_aprilie/11_ziua/rares-trifan-mod.jpg" border="0" title="Directorul Operei Române din Cluj, Rareș Trifan" width="373" height="213" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În cursul zilei de ieri, directorul Operei Române din Cluj, Rareş Trifan, a fost trimis în judecată, de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, fiind acuzat de conflict de interese.

Rareş Trifan este acuzat de faptul că, în data de 23 februarie 2009, ar fi semnat un contract cu sine însuşi, în calitate de regizor, dar şi în aceea de director al Operei. Contractul presupunea punerea în scenă a unei opere. În urma semnării acestui contract, Trifan s-ar fi plătit pe sine însuşi cu suma de 7.000 de euro.

Pe de altă parte, Sergiu Bogdan, avocatul apărării, a declarat pentru monitorulcj.ro că acuzarea nu se susţine. „Este vorba, pur şi simplu, de exces de interpretare a unui contract perfect legal. Nu există nici o probă la dosar care să îl incrimineze pe Rareş Trifan. În primul rând, contractul pentru care este dat în judecată a fost aprobat de către Ministerul Culturii, este vizat de către compartimentul juridic al Operei Române şi de către contabilitatea instituţiei, deci este legal. În acest moment nu a fost încă stabilit un termen de judecată”, a spus Sergiu Bogdan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter