monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Devine Cluj-Napoca orașul cu cele mai multe mașini electrice? (P)

În Cluj, autoturismele electrice câștigă rapid teren pe piața auto, dovada fiind numărul din ce în ce mai ridicat de mașini electrice din trafic.

Sunt potrivite pentru oraș și atât locuitorii din Cluj, cât și firmele care activează în această zonă optează, mai nou, pentru varianta electrică a autoturismelor. Avantajele sunt numeroase pornind de la cele de natură ecologică (0 emisii de CO2), până la cele de natura economică (0 consum de combustibil, lipsa schimbului de ulei sau a defecțiunilor sistemului de evacuare).

Încărcarea autoturismelor se poate realiza la punctele special amenajate cu sursă de curent continuu sau alternativ, sau acasă, însă cu o perioadă de încărcare mai mare. În Cluj-Napoca sunt peste 20 de stații de încărcare, amplasate strategic pentru a acoperi cele mai importante zone ale orașului. Dacă vrei să afli care este cea mai apropiată stație de încărcare, poți folosi aplicația Plugshare care îți afișează locațiile stațiilor de încărcare din întreaga lume, tipul stației și tipul de încărcare.


Achiziția de mașini electrice în Cluj-Napoca se realizează atât în mediul public, cât și în mediul privat. O firmă de inchirieri auto Cluj, BDV Bestauto, a achiziționat primul autoturism electric de închiriat, mai precis un BMW i3. Aceștia intenționează să își mărească flota auto cu încă câteva masini de inchiriat, de acest fel. Echipa BDVBestauto ne-a împărtășit cîteva din motivele care au stat la baza acestei alegeri:

Vrem să le oferim clienților noștri toate variantele de autoturisme pe care le doresc și de care au nevoie și, în același timp, să ținem pasul cu noutățile din domeniul auto. BMW i3 nu este doar o mașină electrică, ci îți oferă o experiență inedită a condusului, ceva diferit și plăcut. Deși costurile de achiziție nu au fost reduse, suntem mulțumiți de alegerea făcută datorită feedback-ului primit din partea clienților noștri.


Echipa BDV Bestauto ne-a împărtășit și câteva din lucrurile care urmează să se întâmple. Pe lângă achiziționarea de 11 mașini Mercedes noi din gama premium, aceștia vor avea și propria stație de încărcare electrică, la sediu BDV Bestauto Rent a car Cluj, în apropierea aeroportului.

Decizia legată de stația electrică a venit ca un efect al achiziționării mașinii BMW i3 și al entuziasmului cu care clienții noștri au primit aceasta veste. Nu știm dacă oamenii sunt atât de încântați de BMW i3 datorită sustenabilității și ideii de protejare a mediului înconjurător sau pentru tehnologiile inovatoare ale autoturismului, însă am fost surprinși în mod plăcut de feedback-ul primit.


La întrebarea “Va deveni Cluj-Napoca, orașul cu cele mai multe mașini electrice?”, echipa BDV Bestauto ne-a raspuns: Are toate șansele! Populația tânără a orașului înțelege foarte bine ideea de sustenabilitate, dar și de inovație cu ajutorul tehnologiilor. Industria auto evoluează și transformă experiența condusului, într-o experiență inedită, iar în Cluj oamenii sunt atrași de tot ce este nou și diferit.