monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Case de vânzare în Cluj: tendințe în 2020 (P)

Dacă te gândeai să îți cumperi o casă sau un apartament în acest an, însă pandemia Covid-19 ți-a pus planurile în așteptare, e bine să știi că piața imobiliară a devenit în ultima perioadă tot mai activă.

Astfel, cumpărarea unei locuințe nu este văzută de majoritatea persoanelor ca un risc, ci mai degrabă ca o oportunitate. Află în continuare mai multe detalii importante cu privire la cele mai interesante tendințe în vânzarea caselor și vilelor din Cluj.

Agențiile imobiliare din Cluj au un număr crescut de clienți interesați de cumpărarea caselor și vilelor

Dacă în anii trecuți cumpărătorii se orientau către apartamente, anul 2020 pare o perioadă perfectă pentru achiziția unei case sau a unei vile. Motivul este simplu: forțați de împrejurări să stea la domiciliu, românii au înțeles cât de mult contează locul în care trăiești. Tot mai multe persoane își doresc locuințe spațioase, care să dispună și de grădină și să le ofere oaza de relaxare de care au nevoie.


Pentru a nu rata ocaziile care merită, ia legătura cu o agenție imobiliară de încredere – una dintre agențiile imobiliare RE/MAX din Cluj Napoca, care să îți prezinte cele mai bune variante de vile de vânzare în Cluj. Explică exact ceea ce cauți din punct de vedere al bugetului, spațiului și localizării și vei primi cu siguranță oferte demne de luat în seamă.

Casele cele mai căutate nu sunt neapărat cele din zona centrală

Te interesează oferta de case de vânzare în Cluj? Nu te limita la proprietățile din oraș, ci ia în calcul și vilele de la marginea Clujului. Orașul se extinde rapid, iar periferia reprezintă deja o zonă atractivă, deoarece îți poate oferi mai mult spațiu. Casele din centrul orașului sunt ideale dacă vrei să fii aproape de viața culturală, de terase și de locurile cu potențial turistic, însă cel mai probabil vei găsi mai greu proprietăți cu o curte destul de mare.


În funcție de stilul de viață pe care ți-l dorești, poți alege să locuiești într-un cartier din inima orașului vechi sau într-o vilă din partea nouă a Clujului. Evident, casele vechi au un plus de farmec și pot reprezenta o opțiune bună dacă preferi stilul vintage.

Terenurile sunt o alternativă la casele cu grădină

Nu ai găsit încă vila perfectă, care să aibă o curte destul de mare și să fie construită așa cum îți dorești? Nicio problemă: agențiile imobiliare din Cluj au remarcat o creștere a clienților interesați de terenuri, ce reprezintă baza perfectă pentru o viitoare locuință. Achiziționând un teren îți poți construi de la zero casa de vis, astfel încât să aloci spațiul dorit vilei și să te bucuri și de o grădină ca în filme.


Evident, construcția va implica mai mult timp și va însemna să-ți găsești ulterior un arhitect și o echipă de încredere, însă rezultatul final va merita cu siguranță.

Discută cu agentul tău imobiliar și explică-i în detaliu ceea ce îți dorești, astfel încât opțiunile prezentate să se muleze cât mai bine pe nevoile tale și să te ajute să faci în final cea mai bună investiție. Nu uita că, indiferent de fluctuațiile economice, proprietățile reprezintă în general una dintre cele mai solide și sigure investiții.