Actualitate

Terapie prin joc pentru copiii bolnavi de cancer

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/26_ziua/04 little-people.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Programul „Nu mi-e frică” îi ajută pe cei mici să lupte cu boala.

Prin el se oferă posibilitatea copiilor cu cancer să se joace cu materiale sanitare şi să înveţe într-un mod neintruziv despre procedurile medicale.

Pentru prima dată în Romania, Asociaţia „Little People” implementează un program de intervenţie bazat pe tehnici ale terapiei prin joc cu tematică medicală.


Programul va avea loc în secţiile de onco-pediatrie din Cluj, Bucureşti, Timişoara şi Iaşi, unde Asociaţia îşi desfăşoară zilnic activitatea.

Programul de intervenţie „Nu mi-e frică!” a creat la nivel naţional o platformă de suport a pacienţilor, care oferă posibilitatea copiilor să se joace cu materiale sanitare, să înveţe într-un mod neintruziv despre procedurile medicale, să îi familiarizeze cu spitalizarea, personalul medical şi alte aspecte legate de boală. Jocurile cu tematică medicală îi ajută pe copii să-şi exprime temerile şi sa verbalizeze toate întrebările care apar firesc în urma unui astfel de diagnostic. O tehnică deosebit de inovativă a acestui proiect este arta expresivă cu ajutorul materialelor sanitare, care împuterniceşte copiii să utilizeze materiale medicale de care le este teamă, într-un cadru informal, prin artă.


Copiii, alături de Leul cel Curajos

Programul „Nu mi-e frică!” îl are în centrul pe Leul cel Curajos, alături de care fiecare zi în spital este o nouă aventură şi un pas spre victorie! Împreună cu Leul simpatic, copiii şi tinerii internaţi pe secţiile de onco-pediatrie au fost în expediţie şi au construit Harta Secţiei unde sunt spitalizaţi, au fost mici chirurgi în descoperirea corpului uman, s-au familiarizat cu anumite materiale sanitare şi instrumente medicale, au construit mulaje ale corpului uman în mărime naturală, au învăţat că stilul de viaţă sănătos poate să fie distractiv şi au descoperit cum funcţionează leucocita Leti când sunt bolnavi. Copiii şi tinerii participanti la aceste activităţi primesc o ştampilă „Nu mi-e frică” în Catalogul Leului şi o insignă pe care să o poarte în faţa luptei pe care o desfăşoară zi de zi cu boala. Proiectul „Nu mi-e frică!” este sprijinit de Fundaţia pentru Comunitate prin Programul pentru Sănătatea Copiilor, care a oferit suport financiar în achiziţionarea materialelor creative, instruirii celor 75 de studenţi voluntari ai Asociatiei Little People şi implementarii proiectului. Activităţile „Nu mi-e frică!” continuă în fiecare zi, devenind parte din Programul zilnic de suport al pacienţilor.


Campanie de strângere de fonduri

Totodată, începând cu luna octombrie, Asociaţia Little People a demarat Campania Contra Cancer cu scopul de a strânge fonduri pentru copiii şi adolescenţii bolnavi de cancer, beneficiarii programelor zilnice de asistenţă psiho-socială şi ai programului „Nu mi-e frică!”. Până pe data de 3 noiembrie, orice român poate dona 2 euro pentru a sprijini cauza copiilor şi adolescenţilor bolnavi de cancer, trimiţând un SMS la numărul 858.

Ultimele Stiri
abonare newsletter