monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Întreg corpul îți va mulțumi dacă alegi o bicicletă eliptică! Iată de ce! (P)

Bicicleta eliptică este o alegere ideală pentru orice persoană care vrea să dea jos câteva kilograme.

Nu numai că îți va pune la dispoziție antrenamente de tip “low-impact”, dar acest aparat te va ajuta să exersezi majoritatea grupelor de mușchi din corp. Mai mult decât atât, exercițiile efectuate în mod regulat pe bicicleta eliptică îți vor îmbunătăți rezistența la efort și sistemul cardiovascular. Dacă tocmai ai decis să începi antrenamentele folosind un astfel de aparat fitness, recomandările și detaliile de mai jos te vor ajuta să soliciți corpul în mod eficient fără a risca accidentări sau disconfort.

Care sunt cele mai eficiente antrenamente pe bicicleta eliptică?


Dacă vrei să consumi un număr mare de calorii și să soliciți corespunzător musculatura, atunci va fi necesar să folosești toate funcțiile de care dispune bicicleta eliptica pe care lucrezi. Astfel, va trebui să pedalezi înainte și înapoi pentru a solicita toate grupele de mușchi ale picioarelor și posteriorului, va trebui să împingi mânerele aparatului pentru a lucra pieptul și tricepsul și va fi necesar să tragi mânerele pentru a solicita bicepsul și mușchii spatelui. Atunci când nu folosești mânerele, pe de altă parte, vei solicita foarte mult picioarele și musculatura abdomenului. În tot acest timp, mișcarea continuă îți va asigura un antrenament cardio de excepție.

Folosirea programelor presetate în memoria aparatului


Majoritatea modelelor de bicicletă eliptică îți pun la dispoziție programe variate de antrenament prin intermediul consolei digitale. În cadrul acestor programe, aparatul va seta automat rezistența și viteza de deplasare, înclinația și target-ul de calorii. Astfel, poți selecta un program pre-setat pentru începători și îi poți mari intensitatea în cazul în care simți că nu te solicită suficient.

Progresul este un factor deosebit de important în fitness, motiv pentru care va trebui să îl monitorizezi constant. Pentru a te asigura că progresezi într-un ritm bun, setează obiective și programează-ți antrenamentele ca parte a rutinei zilnice, astfel încât să devină o obișnuință, nu o activitate specială. Astfel, curând vei reuși să depășești programele de exerciții pentru începători, găsind noi provocări în antrenamentele avansate.


De ce să alegi o bicicletă eliptică?

- Aceste aparate fitness sunt ideale pentru persoanele de toate vârstele și toate nivelurile fitness (de la începători până la sportivi de performanță). Mișcarea necesară este simplă, naturală, iar aparatul te ghidează pe tot parcursul acesteia, oferindu-ți un sentiment de siguranță. Începătorii pot găsi alte aparate că fiind intimidante, întrucât unele implică mișcări libere și tehnici speciale de antrenament.


- Bicicleta eliptică pune la dispoziția oricui antrenamente cardio deosebit de eficiente. Acestea presupun elevarea ritmului cardiac și menținerea acestuia la o valoare înaltă pe întreg parcursul sesiunii fitness. Tocmai de aceea, exercițiile pe aceste aparate fitness îmbunătățesc rapid atât sistemul cardiovascular, cât și rezistența la efort susținut.

- Poți avea parte de antrenamente eficiente și complete pe bicicleta eliptică în numai 30 de minute. Tot ce trebuie să faci este să foloseșți corect mânerele aparatului și să aduci varietate în exerciții. Astfel, musculatura întregului corp va fi solicitată și tonifiata pe parcursul programului de antrenament.


- Bicicleta eliptică poate oferi antrenamente solicitante chiar și persoanelor cu sensibilitate la articulații. Aparatul îți va ghida pașii într-o mișcare lină, fluidă și lipsită de șocuri, astfel încât gleznele, genunchii și șoldurile tale vor fi protejate pe tot parcursul antrenamentului.