Actualitate

5.000 de cadre didactice, la cursuri de formare profesională

<p> </p> <p /><img src="documente/stories/10_octombrie/26_ziua/04 proiect profesori_mr 2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ministerul Educaţiei a lansat ieri un program de formare continuă pentru cadrele didactice din învăţământul primar.

Proiectul se derulează sub denumirea „Organizarea interdisciplinară a ofertelor de învăţare pentru formarea competenţelor cheie la şcolarii din clasele I-IV” şi are o durată de 36 de luni. Obiectiv general al programului îl constituie îmbunătăţirea accesului şi a participării cadrelor didactice din învăţământul primar la oportunităţi de formare continuă, bazate pe resurse digitale şi pe cursuri de tip „blended learning”, în vederea susţinerii formării de competenţe cheie la şcolarii mici, prin organizarea interdisciplinară a ofertelor de învăţare.

Directorul Unităţii de Implementare a Proiectelor Finanţate din Fonduri Structurale din cadrul MECTS, Codrin Doru Lungu, a precizat cu ocazia lansării programului că acesta este destinat cadrelor didactice din învăţământul primar.


Codrin Doru Lungu a mai precizat că prin implementarea proiectului se va realiza o cercetare aplicativă de diagnoză realizată pentru analiza nevoilor de formare a cadrelor didactice din grupul ţintă, o platformă online, un program de formare „Organizarea interdisciplinară a ofertelor de învăţare pentru formarea competenţelor cheie la şcolarii mici”.

5.000 de cadre didactice din cursul primar selectate vor participa la programul de formare continuă, urmând să fie formaţi 96 de formatori naţionali (12 formatori pe regiune) şi vor fi predate cinci cursuri de formare continuă pentru cadre didactice din cursul primar.
Alături de Ministerul Educaţiei, în derularea acestui proiect vor participa Universitatea Bucureşti, Case ale Corpului Didactic din Bucureşti, Dolj, Brăila, Caraş-Severin, Iaşi, Cluj, Argeş, Braşov.

Ultimele Stiri
abonare newsletter