Actualitate

Concert sub bagheta dirijorului Giovanni Bria la Filarmonica „Transilvania”

<p />Un concert extraordinar va avea loc în data de 28 octombrie, de la ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor, susţinut de Filarmonica de Stat „Transilvania”.

Este vorba de un concert vocal-simfonic alături de soliştii Ramona Eremia (soprană) şi Cristian Hodrea (bariton), sub bagheta dirijorului Giovanni Bria (Elveţia). În concert se vor prezenta lucrările: Uvertura la „Idomeneo” de W. A. Mozart, Simfonia nr. 104 în Do major de J. Haydn şi Requiem de G. Fauré.

Giovanni Bria îşi desfăşoară cariera artistică pe mai multe planuri, ca dirijor, pianist, muzicolog şi organizator de festivaluri. După studiile muzicale, urmate la Conservatoarele din Zürich şi Genf, Giovanni Bria s-a dedicat operei, fiind pe rând corepetitor, dirijor de cor, organizator şi capelmaestru al Operelor din Angoulème, Nantes, Marseille şi Genf. Un punct culminant al carierei sale dirijorale pe scena de operă a fost invitaţia primită din partea lui Wieland Wagner – nepotul compozitorului Richard Wagner – la Festivalul de la Bayreuth. Din anul 1991, Giovanni Bria a dirijat cu succes ansambluri renumite în întreaga lume.


Ca pianist, Giovanni Bria continuă să susţină concerte în marile centre europene. În recitalurile sale, Giovanni Bria a colaborat cu cântăreţi şi instrumentişti precum Nicolai Gedda, Gwyneth Jones, Ingolf Turban, Charles Curtis, Jadranka Jovanovic, Daniela Lojarro şi Anton Diakov. Giovanni Bria desfăşoară o intensă activitate muzicologică, fiind colaborator al Indiana University of Bloomington din SUA. în calitate de cercetare a operei lui Giuseppe Verdi.

În anul 1996 Giovanni Bria a fondat Festivalul „Musiksommer am Zürichsee”, iar până astăzi este conducător artistic şi preşedinte al festivalului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter