monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Asigurarea de sănătate a devenit vitală (P)

Ultimele 2 luni au demonstrat cât de importantă este o asigurare privată și câtă nevoie este ca accesul persoanelor la servicii medicale și la cei mai buni doctori să nu fie limitat.

Pandemia a făcut tot mai mulți români conștienți de problematica accesului în clinici și de necesitatea prioritizării bugetului către o asigurare privată care să le garanteze asistență 24/7 și servicii medicale premium oriunde s-ar afla, la un preț accesibil.

Dacă în trecut accesarea unei asigurări private de sănătate putea fi considerată un moft, în prezent, pentru a avea o stare de sănătate cât mai bună, un plan de asigurare de sănătate este absolut necesar.


Sistemul public de sănătate din țară a demonstrat dificultatea cu care poate răspunde unei situații grave la nivel național, iar în prezent se află într-o situație dificilă. De foarte multe ori, clinicile și spitalele publice nu pot asigura investigațiile și tratamentele de care o persoană are nevoie, în special atunci când este un caz complex. Acestea considerente determină tot mai mulți români să ia în propriile mâini responsabilitatea sănătății lor și să investească pe termen scurt și lung în starea lor de bine, printr-o asigurare de sănătate. 

Asigurarea medicală privată te ajută pe termen scurt


În primul rând, asigurarea de sănătate te ajută în prevenție prin faptul că îți pune la dispoziție serviciile medicale complete anuale recomandate. Asigurarea de sănătate vine ca răspuns la statisticile care arată faptul că 95% din populația din întreaga lume, indiferent de vârstă, suferă de o boală sau este victima unei leziuni. În acest context, certitudinea accesului la servicii medicale de top este absolut necesară, în special în contextul apariției pandemiei.

Cu alte cuvinte, o asigurare de sănătate îţi acoperă toate nevoie medicale pentru ca tu să îți desfășori activităţile zilnice fără probleme. Printre serviciile medicale acoperite se numără: consult medical de rutină, analize și investigații multidisciplinare, spitalizare, îngrijire maternală, precum și evacuare aeriană de urgență.


Asigurarea de sănătate te ajută în prevenire

Afecţiunile uşoare care sunt netratate dezvoltă complicaţii care pot fi greu de vindecat sau chiar fatale. Mai mult decât atât, potrivit statisticilor, 80% dintre afecţiunile cronice sunt prevenibile, ceea ce înseamnă că, beneficiind de asistenţă medicală de top şi de accesul la tehnologii de investigaţii de ultimă generaţie, bolile cronice pot fi preîntâmpinate şi eliminate, înainte de a afecta viaţa pacientului.


Prevenţia nu contribuie doar la vindecare, ci şi la stabilizarea bugetului unei familii. Investigaţile aferente prevenţiei s-au dovedit mult mai puţin costisitoare decât vindecarea unei afecţiuni. Astfel, costurile lunare fixe controlate permit pacientului să beneficieze de îngrijire medicală şi de tratament la cele mai înalte standarde.

Angajatorul tău poate acoperi investiţia în asigurarea ta de sănătate


Cererea pentru servicii medicale premium este din ce în ce mai mare, acestă tendință datorându-se preocupării tot mai crescute pentru sănătatea întregii familii. Ca răspuns la acest trend, tot mai multe companii aleg să introducă în pachetul de beneficii și compansații asigurarea de sănătate. Asiguratorii vin în întâmpinarea acestei cereri de pe piața muncii și pun la dispoziția companiilor planuri de asigurări pentru companii, astfel încât un număr cât mai mare de angajaţi să îşi permită servicii medical de top, care, fără o asigurare de sănătate, le-ar putea destabiliza bugetul. De asemenea, asigurarea dedicată companiilor poate oferi acoperire și pentru întreaga familie, nu doar pentru angajat.

Asigurarea de sănătate te ajută pe termen lung

Înaintarea în vârstă implică predispoziţia pentru apariţia unui număr mai mare de afecţiuni. Prin măsuri de prevenţie şi cu ajutorul timpilor reduşi de aştepare, şansele ca o afecţiune să poată fi controlată şi diagnosticată corect şi rapid cresc semnificativ, indiferent de vârstă. Așadar, pe termen lung, o persoană poate avea nevoie de investigaţii mai complexe, pe care o asigurare de sănătate le acoperă. De asemenea, în cazul în care o persoană este predispusă genetic la anumite afecţiuni medicale, asigurarea poate fi personalizată, astfel încât să răspundă la toate nevoile pacientului, indiferent de complexitatea lor. 

Serviciile medicale pe care le poate acoperi o asigurare privată de sănătate sunt: analizele de laborator și alte teste de diagnosticare (ex. EKG), imagistică (RMN, CT, scanare PET), fizioterapie și tratarea afecțiunilor cronice. De asemenea, asigurarea medicală acoperă spitalizarea și intervențiile chirurgicale, inclusiv complicațiile și tratamentele pentru bolile agresive precum: cancerul, transplantul de organe, de țesuturi sau de celule.

Alegerea unei asigurări de sănătate private este, aşadar, în contextul socio-economic actual, o măsură responsabilă pentru starea de bine a fiecăruia.