Actualitate

Rețetă chec. Cum să faci un chec pufos și gustos pentru întreaga familie

Rețetă chec. Cum să prepari rapid și ușor un chef pufos și aromat pentru familie. O rețetă tradițională pentru întreaga familie.

Rețetă chec. Cum să faci un chec pufos și gusto pentru întreaga familie Rețetă chec. Cum să faci un chec pufos și gusto pentru întreaga familie

Checul este un desert tradițional românesc preparat de foarte multe gospodine pentru că este ușor de făcut și gustos. Cele mai multe gospodine preferă variantele simple, însă există și  rețete mai complicate cu nucă sau alune.

Mod de preparare rețetă chec de casă

Pentru a realiza un chec formidabil trebuie prima dată să batem albușurile cu un praf de sare la viteza mică timp de un minut, iar ulterior adăugăm treptat zahăr și continuăm să batem din nou albușurile pentru a obține o spumă ușoară. Vom freca gălbenușul cu ulei și le adăugăm în bolul cu albușuri.


După ce am reușit să omogenizăm vom separa din compoziție câte 5-6 linguri într-un castron, iar la final în cantitatea mai mare vom încorpora făina și praful de copt.

Citește și:

Cartofi țărănești de post. Rețetă veche, tradițională din Ardeal

În castronul în care am pus aluatul vom adăuga 2 linguri de cacao și lăsăm să se omogenizeze. Ulterior vom unge două tăvi mici de chec cu ulei sau unt și le presărăm cu puțină făină.


Compoziția albă o vom pune în tăvi cu două jumătăți egale după care adăugăm partea a doua cu cacao pe deasupra. Începem să punem dintr-un capăt și întoarcem compoziția cu lingura până în celălalt capăt pentru un aspect cât mai bun

Ultimul pas este punerea checurilor în cuptorul precîncălzit pentru o perioadă de 30-40 de minute sau până când se rumenesc. După ce le-am încercat prin metoda scobitorii le putem scoate și le lăsăm la răcit preț de câteva minute.


Checul se poate servi și cald, dar și rece. E important să îl acoperim după ce nu mai servim pentru a preveni uscarea.

Ce ingrediente folosim pentru rețeta de chec

6 ouă


6 linguri făină

3 linguri ulei


6 linguri zahăr

2 linguri de cacao

1 linguriță praf de copt

un praf sare

Citește și:

Rețetă de gogoși. Mod de preparare ușor și rapid

 

Cartofi țărănești de post. Rețetă veche, tradițională din Ardeal

 

Gem de căpșune. Cea mai sănătoasă rețetă de dulceață

 

abonare newsletter