Actualitate

Pământ gratuit oferit de primar într-o localitate de lângă Cluj, pentru construirea de pensiuni

O localitate din Munții Rodnei oferă gratuit teren pentru cei care doresc să construiască pensiuni în această zonă.

Din dorința de a atrage investiții și turiști în zonă, un primar din Munţii Rodnei oferă gratuit terenuri, pentru construcţia de pensiuni. În comună Parva din Bistrița-Năsăud, la mai puțin de o oră de Cluj, primarul pune la bătaie 20 de hectare pentru cei care vin cu bani şi vor să construiască pensiuni şi cabane, în concordanţă cu natura şi specificul locului.

Având în vedere că primeşte gratuit pământ, Darius - student la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca - este hotărât să se întoarcă acasă şi să porească o mică afacere.


„Vin dintr-o comunitate de munte, după cum se vede aici şi vreau ca în continuare pe viitor să construiesc o casă, o cabană specifică acestei zone şi să rămânem împreună unde am crescut, la ţară”, a declarat acesta, citat de Știrile Pro TV.

Programul autorităţilor locale se desfăşoară sub sloganul: “Nu lăsa să piară casa de la ţară”.


„Ne dorim să putem duce încet-încet localitatea spre un turism civilizat. Adică, să o acredităm, să o omologăm ca şi staţiune turistică de interes local.”, a spus Ioan Strugari, primarul comunei Parva.

CITEȘTE ȘI


Investiții în satele izolate din Apuseni pe modelul Deltei Dunării? Ministerul anunță bani pentru zonele montane depopulate

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter