monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Orange, Fundația Orange și Salvați Copiii – trei branduri implicate în dezvoltarea educației online (P)

Izbucnirea pandemiei de Covid-19 a luat prin surprindere mai toate instituțiile noastre implicate în educație.

S-a putut observa astfel că există probleme atât cu conectivitatea la internet cât și cu logistica predării.
În acest context, trei organizații, una comercială și două neguvernamentale, au decis că pot fi parte a soluției necesare pentru impulsionarea dezvoltării învățământului online.
Este vorba despre operatorul de telecomunicații Orange, Fundația Orange și Salvați Copiii.

„În calitate de operator de telecomunicații, ambiția noastră și direcția prioritară de responsabilitate socială este ca serviciile pe care le oferim să ajungă la un număr cât mai mare de oameni, care să se bucure în mod egal și în siguranță de aceleași beneficii, indiferent de mediul din care provin, de nivelul de cunoștințe digitale, de vârstă sau de potențiale dizabilități de comunicare”, declară reprezentanții companiei Orange.
Așa se face că, în contextul generat de actuala criză sanitară, Orange a decis să intervenă în sprijinul continuării educației în mediul digital, ca urmare a unei direcții de intervenție alese și menținute de companiei timp de 23 de ani.
Împreună cu Fundația Orange și cu Salvați Copiii, Orange a decis să intervină pe patru direcții de acțiune.
Prima măsură privește achiziționarea a 2.000 de tablete echipate cu servicii de internet de către Salvați Copiii de la Orange, în condiții preferențiale.
În al doilea rând, compania oferă acces gratuit și nelimitat la internet timp de două luni pentru 30.000 de elevi și profesori din peste 100 de școli primare și gimnaziale din România.
O a treia direcție vizează pregătirea a 120 de profesori implicați în programele educaționale ale „Salvați Copiii” din 15 judeţe participă la webinare gratuite destinate utilizării metodelor digitale de predare prin folosirea platformei Digitaliada Învățare și Testare online a Fundației Orange.
În al patrulea rând, Orange oferă trafic gratuit de date la accesarea celor peste 2.000 de resurse educaționale din platforma www.digitaliada.ro și a secţiunii interactive Învăţare și Testare online, până la data de 1 septembrie 2020.
Reprezentanții Orange afirmă că, alături de resursele de conectivitate oferite astfel, platforma Digitaliada și programele educationale ale „Salvați Copiii” sunt parte din soluția dezvoltării învățământului online în România.


Orange România a fost una dintre primele companii din România care a lansat un program de implicare în comunitate – în 1997, iar Orange Educational Program se defășoară și astăzi, în 2020.

PentruMâine este platforma de responsabilitate socială a Orange România și umbrela de comunicare pentru inițiativele adresate comunității.


Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. În cei peste 8 ani de activitate, Fundația Orange a investit peste 6,5 milioane de euro în proiecte de educație digitală pentru persoane defavorizate și în proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz, în scopul integrării lor sociale.

Încă de la instaurarea stării de urgență, Salvați Copiii și-a concentrat eforturile pe măsurile de sprijin social și educațional al copiilor vulnerabili. Prin dotarea acestora cu tablete și acces la internet, Salvați Copiii asigură acoperirea decalajelor și accesul real la educație.