monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cuptoarele profesionale, "ingredientul" care nu poate lipsi din rețeta de pizza perfectă! (P)

Pizza este, fără îndoială, cel mai apreciat preparat culinar de către oamenii de toate vârstele din întreaga lume, inclusiv din România.

În cazul în care vă doriți să aveți succes cu unitatea de alimentație publică pe care o deschideți în țara noastră, o soluție poate fi includerea unor preparate din bucătăria italiană. Pentru a realiza acest lucru, o să fie nevoie să vă dotați bucătăria profesională a restaurantului, autoservirii, cantinei sau mai ales pizzeriei dumneavoastră cu echipamente performante.

Vorbim, bineînțeles, despre cuptoare profesionale, fără de care nici cel mai talentat bucătar din lume nu ar fi capabil să satisfacă exigențele culinare ale clienților săi. Fresco Expert susține geniul în bucătăriile din România încă din anul 1992 și vă pune la dispoziție, în prezent, nu mai puțin de 9 tipuri de cuptoare profesionale: gastronomice (cu convecție); multifuncționale (multi cook); combi cu aburi; cu gătire accelerată; slow cooking; dospitoare și dulapuri calde; de tip tunel (cu bandă); de patiserie și de pizza. În continuare, vom vorbi despre acestea din urmă.


Chiar dacă, la noi acasă, folosim cuptorul de la aragaz sau pe cel cu microunde pentru a coace, respectiv dezgheța sortimentul preferat de pizza, în bucătăriile profesionale acest lucru nu este admisibil. În schimb, sunt utilizate cuptoare specializate, electrice sau pe lemne, dotate cu bandă sau una/două camere de coacere, folosind alimentare electrică, pe gaz sau cu combustibili fosili. Acestea oferă pizzei un gust, o consistență și o frăgezime de neegalat, iar utilizatorului - productivitate și cel mai bun raport calitate-preț de pe piață.

Cuptoarele profesionale pentru pizza dispun de un consum de energie redus, raportat la randamentul lor, și sunt intuitiv de folosit chiar și de către personalul mai puțin specializat. Acestea dispun de diferite setări ale unor parametri precum temperatura, ceea ce oferă un control ridicat asupra gradului de rumenire și altor aspecte din timpul procesului de preparare. Achiziționând un astfel de cuptor, aveți garanția unui rezultat care va încânta papilele gustative ale celor mai pretențioși dintre clienții care vă trec pragul.


În oferta Fresco Expert, se regăsesc zeci de modele de cuptoare profesionale pentru pizza, provenite exclusiv de la branduri renumite la nivel internațional, în acest domeniu. Mai mult decât atât, dacă veți opta pentru proiectul Fresco, veți putea beneficia și de servicii de consultanță, livrare, montaj, training și servicii post-livrare.

Iată, în continuare, câteva modele de cuptoare profesionale pentru pizza disponibile în oferta furnizorului menționat anterior, alături de principalele caracteristici și de prețul la care pot fi comandate:


Cuptor pizza electric - 2 pizza / 34 de centimetri, control mecanic, temperatura 350 de grade Celsius - 2.260 de lei
Cuptor pizza electric - 6 pizza / 32 de centimetri, control mecanic, temperatura 450 de grade Celsius - 3.681 de lei
Cuptor pizza pe lemne - capacitate vatră 1,1 metri / 4-5 pizza, fațadă din inox, suport inclus - 15.918 lei