Actualitate

Bosch Cluj se implică activ în lupta împotriva COVID-19 pe toate palierele

Responsabilitatea socială este o valoare definitorie pentru Grupul Bosch, susțin reprezentanții companiei.

bosch-cluj-se-implica-activ-in-lupta-impotriva-covid-19-pe-toate-palierele, sursă foto: Bosch România bosch-cluj-se-implica-activ-in-lupta-impotriva-covid-19-pe-toate-palierele, sursă foto: Bosch România

* Grupul Bosch în România donează aparatură medicală, echipamente de protecție, aparatură electrocasnică, scule electrice şi componente auto Bosch.
* Centrul de Inginerie Bosch din Cluj și Fabrica Bosch din Cluj donează două ventilatoare mecanice pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, venind în sprijinul personalului medical din linia întâi.
* Mobilizare exemplară prin participarea financiară la punerea în funcțiune a 50 de ventilatoare alături de importanți jucători ai industriei auto din România.

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, se implică activ în lupta împotriva COVID-19 în România. Grupul Bosch în România donează, pentru spitale şi personalul medical din linia întâi, aparatură medicală, echipamente de protecție, aparatură electrocasnică, scule electrice şi componente auto Bosch.


„Trăim momente dificile, fără precedent, și este de datoria noastră să ne implicăm și să acționăm colectiv pentru a limita răspândirea virusului și pentru a da o mână de ajutor personalului medical din linia întâi și, implicit, pacienților”, a declarat Mihai Boldijar, directorul general al Robert Bosch SRL și reprezentantul Grupului Bosch în România.

Bosch Cluj, donație pentru Spitalul de Boli Infecțioase

În județului Cluj, Bosch a donat, pentru unul dintre spitalele din linia întâi, două aparate medicale de ventilație mecanică de înaltă performanță. Acestea vor putea fi folosite pe termen lung în tratamentul pacienților cu insuficiență respiratorie acută.


„În astfel de momente, este important să fim uniți și șă acționăm responsabil. Acest lucru stă la baza valorilor Bosch, iar acum, mai mult ca niciodată, este esențial să ne implicăm activ și să venim în sprijinul comunității locale. Vom continua, implicând și angajații Bosch Cluj, să derulăm împreună acțiuni menite să contribuie la lupta împotriva pandemiei”, a declarat Monica Constantinescu, director comercial al Fabricii Bosch din Cluj.

Donația a fost posibilă cu sprijinul Asociației pentru Relații Comunitare, în cadrul proiectului „Un singur Cluj”, iar cele două aparate medicale au ajuns în această săptămână în incinta Spitalului de Boli Infecțioase.


„Responsabilitate, solidaritate și sprijinul acordat persoanelor aflate la nevoie sunt principiile fundamentale care ne ghidează în această perioadă dificilă. Este esențial să ne implicăm, și să înfăptuim acțiuni concrete de solidaritate cu un impact pozitiv în comunitatea noastră. Mă bucur că putem veni în ajutorul personalului medical din Cluj-Napoca”, a declarat Dennis Raabe, directorul Centrului de Inginerie Bosch din Cluj.

Voluntarii Bosch, ambasadori ai binelui

Voluntarii Bosch au donat şi continuă să doneze individual sume de bani, laptopuri și tablete, asigurând astfel necesarul de alimente și accesul la educație pentru familiile din medii defavorizate. Totodată, aceștia au dezvoltat și demarat campanii de strângere de fonduri dedicate achiziţionării de echipamente de protecţie pentru spitalele din România.


Bosch pune umărul la conservarea bisericilor fortificate din Transilvania

Bosch rămâne implicată și ancorată și în conservarea și transmiterea tradițiilor românești către generațiile viitoare. Două exemple menite să întărească angajamentul companiei în această direcție sunt proiectul de prezervare și restaurare treptată a patrimoniului căii ferate înguste care leagă localitățile Agnita și Sibiu și inițiativele de conservarea și restaurare a patrimoniul arhitectural al bisericilor fortificate din Transilvania. Proiectele au fost desfășurate de voluntarii Bosch în colaborare cu Asociația Prietenii Mocăniței, respectiv Asociația Churchfortress e.V., lucrările de restaurare fiind realizate cu ajutorul sculelor electrice donate de către companie.

Partener de încredere al sistemului educațional din România

Grupul Bosch acordă o atenție deosebită sferei educaționale și crede cu tărie în puterea de transformare a educației, promovând filosofia lifelong learning atât în interiorul companiei, cât și în afara acesteia. În acest context, compania continuă să ofere sprijin financiar și mentorat universităților și tinerilor talentați, pasionați de domeniul științelor tehnolgice.


În vederea extinderii și consolidării colaborării cu mediul academic din regiune, Fabrica Bosch din Blaj a proiectat și donat Universității UMFST din Târgu Mureș un laborator care să asigure studenților cadrul adecvat pentru acumularea unui bagaj consistent de cunoștințe în domeniul măsurătorilor și statisticii, inaugurând și un prim laborator amplasat în incinta Externsiei Alba Iulia a Universității Tehnice Cluj-Napoca. Aceasta din urmă a fost dotat cu un sistem de automatizare Computer Numerical Control, dar și alte echipamente tehnice specifice ale căror valoare se ridică la 40.000 de euro.

Bosch deschide calea către o carieră solidă în industria auto pentru elevii din Cluj și Blaj. Programul Școala Duală Bosch oferă deschidere către o calificare în specializări tehnice. Peste 200 de elevi interesați să descoperere tainele electronicii, electromecanicii, electricii sau mecanicii, dar și cei curioși de o meserie precum cea de sculer matrițer, mecanic în industrie şi utilaje de prelucrări mecanice, electrician constructor și instalații în industrie s-au înrolat, în 2019, în programele de învățământ dual derulate de Fabricile Bosch din Cluj și Blaj în parteneriat cu liceele de profil din regiune.

Împreună pentru școlile care inspiră

Bosch inspiră prin acțiuni inovative. Peste 400 de angajați au ales să își doneze teambuilding-ul în folosul comunității. La inițiativa angajaţilor Centrului de Inginerie Bosch din Cluj, 200 de voluntari Bosch au petrecut peste 3.300 de ore de lucru în renovarea, mobilarea și utilarea a două şcoli din localitatea Romos, județul Hunedoara. Acţiunea a fost derulată alături de Asociația Act for Tommorow. Alte exemple în acest sens sunt activitățile de renovare a unor săli de clasă din localitățile Valea Mare, județul Bistrița Năsăud și Rimetea, județul Alba.

Ultimele Stiri
abonare newsletter