Actualitate

Câte persoane vor putea participa la nunți, înmormântări sau botezuri, după 15 mai

Nunțile, botezurile și înmormântările vor permise după 15 mai, însă cu un număr limitat de persoane.

Câte persoane vor putea participa la nunți, înmormântări sau botezuri, după 15 mai Câte persoane vor putea participa la nunți, înmormântări sau botezuri, după 15 mai

Nunțile și botezurile vor fi permise după 15 mai în biserică, însă cu participarea a maximum 16 persoane și respectarea regulilor pentru distanțare socială, potrivit unui proiect MAI propus pentru perioada de stare de alertă. Aceleași reguli sunt valabile și în cazul înmormântărilor.

Accesul în lăcașurile de cult va fi permis limitat, din 15 mai, cu respectarea unei suprafețe de 8 mp pentru o persoană, iar enoriașii și preoții trebuie să poarte măști de protecție. Slujbele se vor oficia doar în aer liber, mai arată setul de propuneri pus în dezbatere publică de Institutul Național de Sănătate Publică.


Totodată, se va evita sărutarea icoanelor, împărtășirea va fi făcută cu lingurițe de unică folosință, iar binecuvântarea se va da de la o distanță de cel puțin un metru.

CITEȘTE ȘI


Care sunt motivele pentru care putem ieși din localitate, după 15 mai

 

 

PROPUNERILE OFICIALE pentru relaxarea restricțiilor. Cum se va circula, reguli pentru școli, birouri, biserici și hoteluri

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter