Actualitate

Coronavirus se poate transmite și pe cale sexuală? Ce arată ultimele studii

Noi descoperiri ale cercetătorilor chinezi relevă că noul coronavirus s-ar putea transmite și pe cale sexuală.

Coronavirus se poate transmite și pe cale sexuală? Ce arată ultimele studii Coronavirus se poate transmite și pe cale sexuală? Ce arată ultimele studii

Cercetătorii chinezi care au testat lichidul seminal al bărbaților cu COVID-19 au descoperit că o parte dintre ei aveau în el noul coronavirus. Acest lucru sugerează faptul că există o mică posibilitate ca boala să se transmită pe cale sexuală, transmite Reuters.

Studiul a fost realizat de doctori de la Spitalul Municipal Shangqiu pe 38 de bărbați spitalizați cu Covid-19. Cercetarea a arătat că șase dintre ei, adică 16%, au fost testați pozitiv cu Sars-Cov-2 în lichidul seminal.


Autorii au spus că datele din studiu sunt preliminare și bazate doar pe un număr mic de bărbați infectați, așa că este nevoie de alte cercetări pentru a se vedea dacă transmiterea sexuală are vreun rol în răspândirea pandemiei.

”S-ar putea dovedi că Sars-Cov-2 poate fi transmis pe cale sexuală, descoperirea ar putea fi crucială în prevenție, în special dacă ținem seama că Sars-Cov-2 a fost descoperit în sperma pacienților pe cale de vindecare”, au spus cercetătorii.


CITEȘTE ȘI

E interzis sexul în timpul epidemiei de coronavirus? Ce riscuri implică sărutul!

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter