Actualitate

Sentință definitivă pentru un clujean! 6 luni de ÎNCHISOARE pentru că a mințit că are CORONAVIRUS

Un clujean, suspectat de COVID-19, a fost condamnat definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că a tușit către un polițist afirmând că are COVID-19.

Bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Cluj-Napoca pentr ultraj, după ce a fost de acord cu încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției. Cele două părți implicate nu au depus contestație, iar decizia pronunțată pe 21 aprilie a rămas astfel definitivă.

6 luni de închisoare cu suspendare pentru o glumă legată de COVID-19

Conform celor scrise în dosar, bărbatul a ajuns la U.P.U. Cluj-Napoca pe 28 martie, aproape de ora 23:30, având o plagă în zona capului provocată de autoaccidentare survenită pe fondul consumului de băuturi alcoolice.


Bărbatul a susținut la sosirea în spital că este infectat cu noul COVID-19 și a amenințat că va infecta toate cadrele medicale. La U.P.U. și-a făcut apariția un echipaj de poliție, însă inculpatul a încercat să fugă din spital.

Polițiștii prezenți la fața locului au plecat în urmărirea lui, iar primul care l-a ajuns a fost un polițist local. Bărbatul a amenițat atunci că are COVID-19 și a tușit intenționat către un polițișt, fiind ulterior încătușat și transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase.


Din fericire, teste au arătat că bărbatul nu a fost infectat cu noul coronavirus. Ulterior, bărbatul a declarat că nu își amintește ce a făcut în timp ce se află la U.P.U. Cluj-Napoca, pe fondul stării avansate de ebrietate în care se află, însă a precizat că regretă cele întâmplate.

În cuprinsul acordului, s-a stabilit ca bărbatul să primească o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendare, stabilindu-se un termen de supraveghere de 2 ani.


De asemenea, bărbatul a fost de acord să urmeze un curs de pregătire şcolară ori de calificare profesională şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Cluj-Napoca sau Primăria comunei Baciu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter