Actualitate

Minune în an electoral! Se vede asfaltul pe un drum județean din Cluj, uitat de autorități

Lucrările de modernizare pe drumul județean 109B Cornești – Igriția – Oșorhel – DJ 108B au intrat în faza de asfaltare.

Minune în an electoral! Se vede asfaltul pe un drum județean din Cluj, uitat de autorități, sursă foto: CJ Cluj Minune în an electoral! Se vede asfaltul pe un drum județean din Cluj, uitat de autorități, sursă foto: CJ Cluj

Lucrările de întreținere curentă și periodică desfăşurate de Consiliul Județean Cluj pe drumul județean DJ 109B Cornești – Tiocu de Jos – Tiocu de Sus – Igriția – Vâlcelele – Oșorhel – DJ 108B au intrat în faza de asfaltare, se arată într-un comunicat remis, marți, de forul administrativ județean.

Consiliul Județean Cluj se laudă cu 6 km asfaltați pe DJ 109B

Lucrările curente de întreţinere vizează un sector de drum în lungime de 12,9 kilometri, de la kilometrul 17+100 până la kilometrul 30+000, în condiţiile în care pe sectorul de 10,8 km dintre pozițiile kilometrice 19+200 și 30+000 acestea se vor finaliza cu așternerea de covor asfaltic. În această fază, a fost asfaltat doar un tronson în lungime de 6 kilometri, pe ambele sensuri de circulaţie.


Anterior, au fost executate lucrări constând în realizarea de casete în vederea lărgirii căii de rulare pe anumite sectoare, reprofilarea drumului cu cilindrare cu adaos de balast, realizarea de șanțuri, desfundarea podețelor, tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare şi așternerea stratului de balast stabilizat pe toată lungimea sectorul de drum vizat de lucrările de asfaltare.

După ce și-au stricat mașinile în cratere, localnicii din Bobâlna vor avea, în sfârșit, drum modernizat

Disperați de starea execrabilă a șoselei care duce în satul lor, locuitorii din Vâlcelele, comuna Bobâlna, au bătut obrazul forului administrativ județean condus de Alin Tișe încă din februarie 2019. După ce și-au distrus mașinile în craterele uriașe formate pe carosabil, fiind nevoiți să parcurgă zilnic un drum plin de gropi masive, unde asfaltul era doar o amintire palidă.


Anul trecut, localnicii au sesizat autoritățile cu privire la starea precară a drumului, când încă se putea circula pe acel tronson. Autoritățile au răspuns prompt, după doar câteva zile, promițând –„în perioada imediat următoare” – o evaluare și întocmirea unui referat de încheiere a unui contract de lucrări de întreținere pe acest sector de drum. Într-un final, sectorul de drum a fost inclus în programul de lucrări de întreținere curentă și periodică a drumurilor județene din județul Cluj pentru anul 2020.

CITEȘTE ȘI:


Li s-a auzit vocea în an electoral! Un drum județean din Cluj va fi plombat și reabilitat

 

Alți bani, altă distracție! CJ Cluj plătește pentru răspunsuri: de ce s-a surpat DJ 109B?

 

abonare newsletter