Actualitate

Primăria cedează gratuit un imobil din Centru pentru dezvoltarea Zonei Metropolitane Cluj

Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca aprobă darea în folosință gratuită, Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, a unui imobil situat pe strada Zrínyi Miklós.

Primăria cedează gratuit un imobil din buricul târgului pentru dezvoltarea Zonei Metropolitane Cluj, sursă foto: Google Maps Primăria cedează gratuit un imobil din buricul târgului pentru dezvoltarea Zonei Metropolitane Cluj, sursă foto: Google Maps

Potrivit proiectului de hotărâre nr. 25/24.04.2020, imobilul situat pe strada Zrínyi Miklós nr. 7, ap. 2 va fi dat în folosință gratuită Asociației pe perioada desfășurării activității specifice. În cadrul ședinței de vineri, consilierii locali vor aproba și încetarea dreptului de folosință gratuită a Direcției de Asistență Socială și Medicală (DASM) a imobilului respectiv.

Vechiul spațiu din Piața Unirii, neîncăpător

Prin hotărârile nr. 216/2014 și 603/2017, Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a aprobat darea în folosință gratuită a unei părți dintr-un imobil situat în Piața Unirii nr. 2, ap. 4, respectiv trecerea din domeniu privat în domeniul public al municipiului a ap. 3, Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj (ADI-ZMC).


Printr-o adresă înaintată anul trecut, Asociația susține că spațiul în care funcționează în prezent, în Piața Unirii, este „neadecvat activității proprii”. Cum Direcția de Asistență Socială și Medicală nu mai folosește imobilul cedat gratuit de Primărie, municipalitatea a decis ca acesta să fie folosit în continuare de ADI-ZMC, care va elibera astfel spațiile ocupate în Piața Unirii, potrivit raportului Comisiei mixte pentru spații cu altă destinație.

„Având în vedere că activitatea ADI-ZMC s-a extins, prin accesarea și câștigarea mai multor proiecte, vă aducem la cunoștință faptul că spațiul deținut în momentul de față, din Piața Unirii, nr. 2, ap. 4, este neîncăpător și vă adresăm rugămintea atribuirii unui spațiu de birou adecvat desfășurării activității Asociației”, se arată în cererea semnată de directorul ADI-ZMC, Zoltan-Csaba Coraian, adresată Direcției Patrimoniul municipiului și evidența populației.


46.000 euro, valoarea de inventar a imobilului

Imobilul de pe strada Zrínyi Miklós aparține domeniului public al municipiului Cluj-Napoca, iar valoarea de inventar, conform fișei contabile, este de 225.961,79 lei (peste 46.700 euro). Acesta urmează să fie cedat ADI-ZMC „în vederea îndeplinirii scopului și a realizării tuturor obiectivelor propuse pentru dezvoltarea Zonei Metropolitane Cluj”, în termen de 30 de zile de la adoptarea hotărârii.

Conform acordului, ADI-ZMC se angajează să achite cheltuielile ce-i revin pentru consumul propriu de utilități, să efectueze la timp și în bune condiții lucrări de întreținere și reparații, să utilizeze spațiul primit în scopul în care a fost atribuit și să restituie spațiul la încetarea activității.


CITEȘTE ȘI:

Primăria Cluj-Napoca, acord de 810.000 € pentru strategia de dezvoltare 2021-2030

 


6,2 mil. € pentru studii la „metroul lui Boc” și trenul metropolitan. Contract gata într-o lună?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter