Actualitate

Consiliul Județean cumpără zeci de calculatoare performante pentru ISU Cluj

Consiliul Județean Cluj dotează cu 50 de calculatoare performante Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervențiilor din cadrul ISU Cluj.

Consiliul Județean cumpără zeci de calculatoare performante pentru ISU Cluj Consiliul Județean cumpără zeci de calculatoare performante pentru ISU Cluj

Consiliul Județean (CJ) Cluj contribuie la creșterea eficienței și a vitezei de intervenție a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” (ISU) Cluj, prin dotarea corespunzătoare a Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervențiilor – Dispeceratul Integrat. În acest sens, forul administrativ județean a demarat procedura simplificată pentru achiziția a 50 de laptopuri și stații desktop pentru ISU.

Potrivit CJ Cluj, echipamentele vor fi utilizate în activitatea de coordonare și dispecerizare a intervențiilor în situații de risc, crescând, astfel, eficiența intervențiilor și reducerea timpului de reacție la alertă.


Calculatoarele costă peste 184.000 lei

Investiția este estimată la 184.000 de lei (fără TVA), banii fiind asigurați din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj. Data limită pentru depunerea ofertelor este 21 aprilie 2020, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut.

Principalul avantaj al Dispeceratului Integrat ISU Cluj este acela că reunește, în aceeași locație, reprezentanți ai principalelor instituții cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență, respectiv ai ISU, atât pe componenta de pompieri cât și pe cea de SMURD, ai Serviciului Județean de Ambulanță, Inspectoratului Județean de Poliție, Jandarmeriei și Serviciului de Telecomunicații Speciale.


CITEȘTE ȘI:

Consiliul Județean „apasă” butonul de panică la Cluj Arena. Pază și protecție pentru stadion gol

CITEȘTE ȘI:


50.000 € pentru dispecerat integrat în Cluj. Sistemul reunește toate instituțiile abilitate

 

abonare newsletter