Actualitate

ATENȚIONARE IMPORTANTĂ de siguranță referitoare la medicamentul Plaquenil: NU există dovezi privind eficacitatea în tratarea COVID-19!

Grupul farmaceutic Sanofi a transmis o atenționare privind utilizarea sulfatului de hidroxiclorochină în tratamentul persoanelor infectate cu coronavirus: „nu există dovezi clinice suficiente pentru a trage concluzii cu privire la eficacitatea sau siguranța clinică“ în tratamentul COVID-19.

atentionare-importanta-de-siguranta-referitoare-la-medicamentul-plaquenil-nu-exista-dovezi-privind-eficacitatea-in-tratarea-covid-19 atentionare-importanta-de-siguranta-referitoare-la-medicamentul-plaquenil-nu-exista-dovezi-privind-eficacitatea-in-tratarea-covid-19

Până în prezent, nu există dovezi clinice suficiente pentru a trage concluzii cu privire la eficacitatea sau siguranța clinică a hidroxiclorochinei (sau clorochinei) în tratarea afecțiunii COVID-19. Rezultatele preliminare ale diverselor studii independente necesită analize suplimentare și studii clinice mai robuste și mai ample pentru a evalua raportul beneficiu/risc al medicamentului Plaquenil în tratamentul COVID-19. Orice utilizare a acestui medicament în tratarea afecțiunii COVID-19 este considerată o utilizare “off-label” (în absența unei autorizații de punere pe piață pentru indicația tratamentul afecțiunii COVID-19), afirmă reprezentanții Sanofi.

Plaquenil trebuie utilizat doar pentru tratarea afecțiunilor din prospectul medicamentului, nu pentru COVID-19

Sanofi nu recomandă și nu susține eliberarea din farmacii a medicamentului Plaquenil (sulfat de hidroxiclorochină)în vederea administrării în afara indicațiilor aprobate – cum ar fi, de exemplu, tratamentul pacienților cu afecțiunea COVID-19 sau alte afecțiuni off label (care nu se regăsesc în indicațiile medicamentului din Rezumatul Caracteristicilor Produsului).
Aceste solicitări, dacă există, trebuie gestionate exclusiv de către autoritățile din domeniul sănătății, susțin reprezentanții companiei într-un comunicat remis presei.

#stayhome #staysafe

Ultimele Stiri
abonare newsletter