Actualitate

Big Brother la Cluj. Sute de camere de supraveghere vor fi instalate în oraș

În Cluj-Napoca vor fi achiziționate mai multe camere video care să furnizeze date cu privire la infracțiuni.

Sute de camere de supraveghere vor fi instalate prin oraș Sute de camere de supraveghere vor fi instalate prin oraș

În momentul actual, în Cluj sunt în jur de 320 de camere. Camerele noi vor acoperi toate zonele orașului.

Primăria clujeană a lansat recent o licitație pentru realizarea unui acord cadru de gestionare a sistemelor de supraveghere publice pentru următorii patru ani. Contractul cadru, a cărui valoare depășește 10 milioane de lei, prevede posibilitatea achiziționării a până la 800 de camere. Datele culese de camere sunt transmise Dispeceratului care stochează și în prezent imaginile din oraș.


Camerele vor fi instalate în urma unei analize pe care Poliția Rutieră a făcut-o și unde sunt zone cu potențial risc de accidente. Acestea vor fi mobile și vor putea fi mutate în diferite zone ale orașului.

„În acest moment avem 300 de camere, furnizează (date, n.red.) pentru fluidizarea circulației și, dacă discutăm de piețe, furnizează date și cu privire la cei care au comis infracțiuni. Expiră contractul și atunci trebuie să avem un nou contract cadru și o să decidem împreună cu celelalte autorități implicate numărul de camere pe care trebuie să îl punem. La momentul la care o să decidem că trebuie să punem mai multe o să putem să luăm aceste camere, nu să trebuiască să facem altă și altă licitație. Evident că probabil mai sunt anumite zone, anumite intersecții, care vor trebui să fie supravegheate suplimentar, a declarat pentru viceprimarul Dan Tarcea la un post de radio local.


Citește și: Clujul, un oraş sigur? Cartiere întregi lăsate fără supraveghere.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter