Actualitate

Spitalele clujene vor primi 500.000 de măști "made in Romania". Chinezii trimit și ei echipamente de protecție Clujului

Cadrele medicale de la spitalele din Cluj vor primi 500.000 de măști produse într-o fabrică din Maramureș, dar și echipamente de protecție donate de chinezi.

Consiliul Județean Cluj a început demersurile pentru a achiziționa măști de la un producător din județul Maramureș, urmând ca acestea să fie livrate în curând spitalelor clujene. De asemenea, regiunea Shan Dog din China, care este înfrățită cu Clujul, va face o donație de echipamente de protecție spitalelor din județ.

"Am discutat deja cu furnizorii din Maramureș pentru achiziționarea a 500.000 de măști pentru spitalele din Cluj, care vor veni în curând. De asemenea, în curând va sosi o donație importantă din China, din regiunea Shan Dong cu care Clujul este înfrățit", a declarat Alin Tie, la un post local de radio.


O firmă din Târgu Lăpuș, județul Maramureș, a început producția de măști acreditate de Ministerul Sănătății, iar producția ar putea ajunge la 500.000 de bucăți pe zi.

"Am vorbit cu prima companie mare privată. Acum produce 1.000 de bucăți de combinezoane zilnic. De săptâmâna viitoare, după instalarea primei linii automate de producție de măști, va produce 150.000 de măști de protecție pe zi pe zi. Vorbim de măști acreditate, pentru că sunt multe firme private care produc deja măști, dar nu toate măștile produse sunt acreditate", a spus Virgil Popescu, săptămâna trecută.


El a mai declarat că producția de măști medicale ar urma să ajungă la 500.000 pe zi, ceea ce înseamnă 15 milioane de măști pe lună.

Ultimele Stiri
abonare newsletter