Actualitate

Cortul de triere de la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca s-a prăbuşit după prima ploaie. FOTO

Cortul de triere al pacienţilor care ajung la Spitalul de Copii din Cluj-Napoca s-a prăbuşi şi fisurat la prima ploaie.

UPDATE: Ca urmare a informațiilor vehiculate în spațiul public referitoare cortul pentru triaj montat în curtea UPU Copii, pentru corecta informare a opiniei publice facem următoarele precizări:

- Problema sesizată a fost remediată în scurt timp și a fost provocată  de scăderea, temporară,  a presiunii din structura de susținere a cortului.


- Nefericitul incident a avut lor din cauza diferențelor de temperatura și a precipitațiilor înregistrate pe parcursul nopții, factori care au condus la scăderea presiunii din elementele gonflabile.

- Pentru compensarea  pierderilor de presiune (care pot apărea în decurs de 5-6 ore), acest tip de cort este prevăzut cu o pompă electrică, care facilitează restabilirea optimă a parametrilor de funcționare.


- Totodată, pentru evitarea unor situații similare, în cursul zilei au fost verificate  toate corturile amplasate  pentru acțiunile de sprijin și remediate problemele identificate, cu operativitate.

Facem precizarea că la momentul producerii regretabilei situații, în cort nu se aflau pacienți, nici echipamente medicale care ar fi putut fi deteriorate.


....................................................................

Emanuel Ungureanu, deputatul USR Cluj, a publicat pe pagina personală de facebook mai multe imagini în care se pot observa fisuri în cortul ridicat în faţa Spitalului de Copii din Cluj-Napoca.


Autorităţile au ridicat astfel de corturi în faţa tuturor spitalelor importante pentru trierea pacienţilor pentru limitarea accesului pacienţilor în spital dacă nu este absolut necesar. În cort există personal specializat iar pacienţii vor fi selectaţi pe baza unui chestionar. Apoi vor merge la urgenţe sau la boli infecţioase.

Ungureanu îi consideră responsabili pentru haosul de la Pediatrie pe Cornel Aldea şi Dr. Călin Lazăr: "Responsabilii de acest haos și nesimțire față de personal și pacienți au două nume, Cornel Aldea, un manager politruc și un pediatru mediocru și dr Călin Lazăr, fostul director medical care a ca scop în viață să ascundă orice problemă din spital sub preș până ies de acolo gândacii cunoscuți de toți bolnavii din Pediatrie 1", a scris deputatul.


Ultimele Stiri
abonare newsletter