Actualitate

Ce riscă românii care NU respectă măsurile privind CORONAVIRUS

Românii care nu respectă măsurile privind coronavirus riscă dosare penale.

18 persoane au DOSARE PENALE fiindcă nu au respectat MĂSURILE privind COVID-19 18 persoane au DOSARE PENALE fiindcă nu au respectat MĂSURILE privind COVID-19

Autoritățile române au iau în serios problema coronavirus, motiv pentru care 18 persoane s-au ales cu dosar penal fiindcă au părăsit locul de izolare și, cel mai probabil, au transmis mai departe boala.

Dosare penale pentru persoanele care nu au respectat măsurile în legătură cu COVID-19

18 dosare penale au fost deschise de autoritățile române pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii coronavirusului după ce au părăsit locul unde se aflau în izolare, în condițiile în care în momentul de față în țara noastră se află în auto-izolare 12.789 de persoane, iar alte 15 au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19.


„Persoanele care nu respectă regimul de izolare sau de carantinare sunt sub incidenţa legii. Iar dacă este vorba de o contaminare, de o disipare dovedită a acestui virus, este chiar vorba de legea penală. Există art. 352 CP caresancţionează. Se pedepseşte cu închisoarea de la o lună la şase luni sau cu amendă până la 20.000 de lei”, a explicat dr. Horaţiu Moldovan, potrivit dcnews.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter