monitorulcj.ro Menu

Actualitate

„U“ Cluj se implică în comunitate

„U“ Cluj şi Fundaţia Comunitară Cluj s-au asociat pentru a crea un fond prin care vor fi susţinute diverse programe adresate tinerilor sportivi.

Fundaţia Comunitară Cluj şi FC Universitatea Cluj au lansat ieri un parteneriat în vederea dezvoltării Fondului „U pentru Cluj”.

Prin acest fond, FC Universitatea Cluj îşi propune să contribuie cu resurse la dezvoltarea comunităţii locale, susţinând proiectele adresate tinerilor sportivi şi veteranilor sportului clujean.

După modelul american, în care spiritul comunitar este foarte dezvoltat, FC Universitatea Cluj şi Fundaţia Comunitară Cluj (FCC) şi-au unit forţele pentru a sprijinii tinerii sportivi şi foştii sportivi care au făcut cunoscut numele oraşului în ţară şi în lume.

Programe pentru juniori şi veterani

„FC Universitatea Cluj vine mai aproape de oraşul său printr-un model de implicare în comunitate care la noi lipseşte. Ne pasă de generaţiile tinere de sportivi şi de veteranii care au nevoie de sprijinul nostru, motiv pentru care - pentru 2011-2012 – am decis să investim în  aceste două direcţii. Încurajăm şi alte grupuri să ni se alăture“, a declarat Călin Hinţea, preşedinte al FC Universitatea Cluj.

Sumele atrase şi direcţionate spre Fondul „U pentru Cluj“ vor fi administrate de Fundaţia Comunitară Cluj, care va gestiona inclusiv procesul de acordare de finanţări, alături de un comitet alcătuit din reprezentanţi ai partenerilor, respectiv ai celor două categorii ce vor fi susţinute. În luna octombrie FCC va dezvolta un calendar de activităţi ce vizează atragerea de resurse şi acordarea de finanţări. „Vom crea oportunităţi pentru tinerii care vor să practice un sport, însă nu au resursele necesare şi vom spune poveştile nespuse ale veteranilor sportului clujean. Toate acestea într-un cadru care oferă ocazii de implicare atât membrilor echipei active a clubului, cât şi suporterilor, celor care îi susţin - şi în general, clujenilor“, a spus şi Simona Şerban, director executiv FCC.

Licitaţie pentru tricouri

Prima acţiune de strângere de fonduri va consta într-o licitaţie, prin care se scot la vânzare 12 tricouri, replici ale celor purtate de „şepcile roşii“ în perioada 1920-30. Aceste tricouri au fost purtate de 11 jucători şi de Cristi Pojar când aceştia au făcut turul de onoare al stadionului, înaintea meciului inagural cu Kuban Krasnodar.

„Mă despart cu greu de tricou, dar o fac pentru un scop nobil“, a declarat Claudiu Niculescu, al cărui tricou cu numărul 9 va fi scos la licitaţie.

Gelu Radu, fondatorul site-ului suporterilor www.ucluj.ro, a declarat că în urma unui sondaj, peste 150 de suporteri s-au arătat interesaţi să liciteze pentru tricourile scoase la vânzare. Cei care doresc să participe la licitaţie o pot face accesând site-ul www.upentrucluj.ro.