Actualitate

Coronavirus la granița Clujului. 50 de elevi și profesori se întorc din regiunea italiană Veneto

Circa 50 de elevi și profesori însoțitori de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia au părăsit în grabă sâmbătă dimineață regiunea italiană Veneto, una dintre zonele afectate de coronavirus.

Se așteaptă ca autocarul să ajungă acasă în cursul acestei seri. Grupul a părăsit localitatea Lido de Jesolo din regiunea Veneto, duminică dimineața, pe traseul Italia-Slovenia-Ungaria-România. A fost anunțat Ministerul Afacerilor Externe din România, iar autocarul cu copiii din Alba este așteptat la vama Borș – Oradea.

Toți copiii și însoțitorii lor vor fi verificați rapid pentru eventuale simpotome de coronavirus, iar apoi vor fi lăsați să plece către Alba Iulia. Conform deciziei anunțate duminică de Ministerul Sănătății, ei ar trebui să stea în carantină 14 zile, la venirea în țară,


Deși excursia copiilor în zona orașului Veneția trebuia să mai dureze câteva zile, părinții elevilor din Alba Iulia cerut insistent ca grupul să plece de îndată spre casă, panicați de știrile despre situația din Italia, unde cele mai afectate zone de coronavirus sunt Lombardia și Veneto, scrie alba24.ro.

Peste 130 de cazuri de îmbolnăvire au fost confirmate până acum, Italia fiind deja a patra cea mai afectată țară la nivel mondial.


Pericolul este unul real. În cazul în care unul dintre elevii sau profesorii din Alba Iulia au fost infectați cu coronavirusul, odată întorși acasă, ar putea să răspândească virusul, care în cel mai scurt timp ar ajunge în județul Cluj. Asta mai ales că zilnic sute de persoane vin dinspre județul Alba înspre județul Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter