Actualitate

Castrarea pedofililor, respinsă în Comisia Juridică a Senatului

<p />Comisia juridică a Senatului a respins ieri iniţiativa legislativă care prevedea castrarea chimică a pedofililor condamnaţi pentru circumstanţe agravante de abuz sexual.

Potrivit Agerpres, propunerea legislativă privind prevenirea violenţei şi abuzurilor sexuale asupra minorului a fost respinsă cu majoritatea voturilor senatorilor, singurul care a votat pentru fiind senatorul PDL Iulian Urban. Iniţiativa prevede ca făptuitorul găsit vinovat de violenţă şi abuz sexual asupra minorului şi condamnat pentru circumstanţe agravante de abuz sexual să primească o pedeapsă suplimentară prin „inhibarea pornirilor sexuale, prin metode chimice” pentru a se preveni astfel recidiva. Proiectul de lege mai precizează că această sancţiune se aplică în scopul prevenirii săvârşirii de noi infracţiuni ce pot avea consecinţe grave atât pentru dezvoltarea fizică, psihică şi morală a minorului, cât şi pentru copiii care s-ar putea naşte în urma acestor raporturi. În timpul dezbaterilor de la Comisia juridică, Iulian Urban a spus că introducerea pedepsei de castrare chimică nu reprezintă „un tratament inuman”, adăugând că o lege similară există în ţări precum Polonia şi Rusia. Preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă a subliniat însă că această problemă este „extrem de delicată”.

Propunerea legislativă privind prevenirea violenţei şi abuzurilor sexuale asupra minorului are ca autori mai mulţi deputaţi PDL.

abonare newsletter