Actualitate

Gripa a mai făcut două victime. Bilanţul a crescut la 25 de decese

Gripa a mai făcut 2 victime. Încă două decese din cauza gripei au fost confirmate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, este vorba despre o femeie de 64 de ani din județul Bistrita-Nasaud, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinata anti-gripal, confirmata cu virus gripal tip A, despre o femeie de 66 de ani, din județul Caraș-Severin, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Autorităţile sanitare au declarat oficial epidemie de gripă, în condiţiile în care numărul total al deceselor a ajuns la 18, iar numărul infecțiilor respiratorii a crescut alarmant.


Numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, infecții acute ale căilor respiratorii și pneumonii) înregistrate săptămâna trecută a fost de 171.081, cu 17.5% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (145.622) și cu 66.1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (102.981). Au fost raportate 38 cazuri de Infecții Respiratorii Acute Severe (SARI), cu 23 mai multe (de 2,5 ori mai multe) față de săptămâna precedentă și cu 42 mai puține (de două ori mai puține) față de aceeași perioadă a sezonului precedent.

În sezonul precedent, în perioada similară, au fost înregistrate 94 de decese confirmate cu virus gripal (de 5,2 ori mai multe decât în actualul sezon), din care 73 tip A, subtip (H1)pdm09, 10 subtip H3, 10 A nesubtipat și o coinfecție de A(H1)pdm09+AH3.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter