Actualitate

Clujenii din Geaca au cerut schimbarea cărților de identitate. Care sunt motivele

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj face un apel către toţi cetăţenii pentru a verifica periodic termenul de valabilitate a actelor de identitate, în vederea evitării situaţiilor neplăcute. 637 de persoane dintr-o comună din județul Cluj au depus cerere pentru schimbarea cărții de identitate.

O echipă de funcţionari ai Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor (DJEP) Cluj, instituţie subordonată Consiliului Judeţean, s-a deplasat în perioada 3 – 6 februarie în satele componente ale comunei Geaca, cu staţia mobilă, în vederea preluării documentelor pentru întocmirea cărţilor de identitate. Au beneficiat, astfel, de pe urma acțiunii DJEP, locuitorii satelor Geaca (reședința de comună), Chiriș, Lacu, Legii, Puini și Sucutard.

Cu această ocazie au fost primite de la locuitorii comunei nu mai puțin de 637 de cereri. Astfel, 616 persoane pentru înființare stradă și renumerotare imobil, cinci persoane care au deţinut cărţi de identitate cu termen de valabilitate expirat, șapte persoane pentru schimbare de domiciliu, două persoane pentru pierdere act de identitate, două persoane care au împlinit vârsta de 14 ani, cinci persoane pentru aplicarea menţiunii de reşedinţă, actele de identitate urmând a fi eliberate în termenul legal, scrie citynews.ro


„Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj face pe această cale un apel către toţi cetăţenii pentru a verifica periodic termenul de valabilitate a actelor de identitate, în vederea evitării situaţiilor neplăcute. Astfel, în conformitate cu prevederile legale, cetăţenii sunt obligaţi să se prezinte, în termen de 15 zile de la împlinirea vârstei de 14 ani sau înainte cu cel puţin 15 zile de la expirarea valabilităţii actului de identitate deţinut, la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor la care sunt arondaţi cu domiciliul sau la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Cluj, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, str. Aviator-Bădescu, nr. 7-9, pentru a solicita eliberarea cărţii de identitate, respectiv intrarea în legalitate”, arată oficialii Consiliului Județean (CJ) Cluj.

 


 

 


 

Etichete: buletin
Ultimele Stiri
abonare newsletter