Actualitate

Cazul cățelușei violate deschide Cutia Pandorei. Afacere cu maidanezi pe bani publici la Turda?

Vasile Velea, un bărbat în vârstă de 59 de ani, din comuna clujeană Luna, este acuzat că și-a abuzat sexual câinele.

Cazul cățelușei violate deschide Cutia Pandorei. Afacere cu maidanezi pe bani publici la Turda?, sursă foto: captură video Digi 24 Cazul cățelușei violate deschide Cutia Pandorei. Afacere cu maidanezi pe bani publici la Turda?, sursă foto: captură video Digi 24

Timp de opt luni, cățelușa Lisa a fost sechestrată și supusă unor perversiuni sexuale, dovadă fiind comportamentul ezitant al acesteia și poziția nefirească în care au găsit-o salvatorii ei. Dat pe mâna Poliției chiar de sora sa, abuzatorul neagă faptele.

„Ce treabă am eu cu un câine la vârsta mea? Ce urme? Câinii tot pe ea au fost. Dar nu-i așa!”, a replicat nonșalant zoofilul, în fața unui reporter, respingând acuzațiile, în ciuda dovezilor certe că biata cățelușă a fost traumatizată luni întregi.


Inițial, cățelușa Lisa a ajuns într-un centru de ecarisaj din Turda. Conform Digi 24, acolo s-ar desfășura o „afacere” cu animalele străzii, pe bani publici. Este vorba despre un centru de la marginea municipiului, pe strada Bogata, fiind aduse săptămânal circa 15 câini ai străzii.

Deși clădirile vechi și condițiile par improprii, proprietarul afirmă că patrupedele sunt pregătite și îngrijite pentru adopoție. Asociațiile pentru protecția animalelor au însă altă părere.


„Am din apropiere câteva contracte, dar nu valori mari, la 10.000 de lei, 15.000 de lei, nu mari. (...) Noi nu omorâm câini, nu, nu, nu! Câinii se eutanasiază în cel mai rău caz, în anumite situații. Sunt situații pe care legea le prevede foarte clar, categoric, sigur că da”, a declarat medicul veterinar Nicolae Ciobanu, dezvăluind că are contracte din localități apropiate, precum Luna sau Câmpia Turzii.

„Sunt cazuri în care domnul Ciobanu nu a mai așteptat cele 14 zile impuse de lege și a omorât câinii la câteva zile sau chiar pe loc, după ce i-a confiscat din curțile oamenilor. El trebuie să scape cumva de câinii pe care îi are în adăpost și atunci îi ucide. Pe fiecare câine preluat și adus în adăpost, primăria cu care are contract, decontează o anumită sumă. Ne-a făcut și o ofertă: dacă voi îmi dați 450 de milioane pe lună, câți bani fac eu din contractele astea, eu nu mai omor de mâine”, a precizat Anca Georgescu, președintele Transylvania Animal Care (TAC) Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter