monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Pro sau contra smartphone-urilor chinezești (P)

Având în vedere evoluția constanța a pieței tehnologice din zilele noastre, dar și variațiile de preț, de la o zi la altă apar tot mai multe smartphone-uri chinezești mult mai accesibile și cu performanțe similare smarphone-urilor aparținute de către o serie de companii de top precum Apple, Huawei, Nokia, Samsung etc.

Și cu siguranță ai fost tentat cel puțin o dată de achiziția unui astfel de smartphone. Dacă merită sau nu să faci o astfel de achiziție, aflăm în cele ce urmează.

  - Telefon Mobil OnePlus 7T, Procesor Octa-Core Snapdragon 855+, Fluid AMOLED Touchscreen Capacitiv 6.55", 8GB RAM, 128GB Flash, Camera Triplă 48+12+16MP, Wi-Fi, 4G, Dual Sim, Android (Albastru)


Pro sau contra smartphone-urilor chinezești

Dacă nu dorești să plăteșți numele de brand, așa cum se aplică în multe dintre cazuri, poți opta fără nicio problemă pentru un astfel de smartphone chinezesc. Există foarte multe telefoane de acest gen care au proprietăți și aspect 1:1 cu brandurile de renume.


De asemenea, o versiune chinezească este alegerea ideală dacă ești în căutarea unui smartphone accesibil pentru care să nu investești foarte mult. Ținând cont de situațiile excepționale în care telefoanele întâmpină mici accidente, costul reparațiilor poate atinge chiar și jumătate din valoarea unui smarphone de top. Având în vedere costul redus pe care îl au aceste smartphone-uri chinezești, în cazul unor defecțiuni îți vei putea permite cu mai multă ușurință înlocuirea acestuia cu unul similar sau cu o versiune mai performanță.

- Telefon Mobil Huawei P30 PRO, Procesor Octa-Core Kirin 980, Capacitive touchscreen 6.47", 6GB RAM, 128GB Flash, Camera Triplă 40+20+8MP, Wi-Fi, 4G, Dual SIM, Android (Albastru) = 2799 lei


Genul acesta de smartphone-uri sunt ideale chiar și pentru cei care își doresc o achiziție nouă cu un design modern, performanțe minime sau medii, dar care nu au foarte multe cunoștințe în acest domeniu.

 3 brand-uri chinezeșți care te vor impresiona prin performanțele lor


Dacă ai decis să-ți direcționezi căutarea smartphone-ului potrivit și către smartphone-urile chinezeșți, vin și cu 3 recomandări de brand-uri extrem de populare și cu performanțe middle-range care te vor impresiona.

Primul dintre ele vine din partea OnePlus, o gama de smarphone-uri extrem de promițătoare. Drept exemplu putem vorbi despre One Plus 7 Pro care atinge cu succes performanțele unui smartphone Huawei sau Iphone de ultima generație, însă pentru un buget vizibil mai redus. 


Acest smartphone deține în alcătuire binecunoscutul sistem de operare Android în versiunea Snapdragon 855.

Ecranul este Amoled, cu o diagonală de 6,67”, ceea ce oferă un unghi de vizualizare extrem de ridicat și o claritate maximă indiferent de intensitatea luminoasă a ecranului.

Una dintre cele mai mari surprize este reprezentată de către camera principală unde regăsim un total de 72MP, mulțumită celor trei camere prezente. 

- Telefon Mobil OnePlus 7 Pro, 256gb 8gb ram, Procesor Octa-Core Snapdragon 855, Fluid AMOLED Touchscreen Capacitiv 6.67", 8GB RAM, 256GB Flash, Camera Triplă 48+16+8MP, Wi-Fi, 4G, Dual Sim, Android ( mirror grey )

Smartphoneul dual sim mirror gray este compatibil cu cartelă nano, iar la capitolul memorie vorbim de 8 GB RAM și 256 GB memorie internă, o memorie mai mult decât suficientă să-ți salvezi fișierele dorite sau să operezi aplicațiile preferate.

Alte branduri chinezești cu performanțe ridicate pe care le putem aminti sunt Xiaomi, Elephone, Umidigi, Doodge etc. Practic lista de dispozitive chinezești este infinită astfel încât fiecare utilizator să-și găsească jumătatea fără compromisuri.

În concluzie, smartphone-urile chinezești sunt o achiziție pro. Prin intermediul unei astfel de achiziții poți găsi un smartphone decent sau cu performanțe extrem de avansate, aceste smartphone-uri fiind practic o reinterpretare mult mai accesibilă a smartphone-urilor renumite, de brand. 

Pentru mai multe telefoane, inclusiv  samsung galaxy s10e,  samsung galaxy s20,  xiaomi redmi, huawei p30 și  apple iphone xr, descoperiți ofertele evoMAG.