Actualitate

Floreștenii de pe Valea Gârbăului și Răzoare, ignorați în continuare de autorități

Deja de ani de zile floreștenii care locuiesc pe străzile Valea Gârbăului și Răzoare se plâng că își distrug mașinile în gropile de pe drum.

Autoritățile locale au ignorat plângerile, petițiile și chiar articolele din presă. Monitorul de Cluj a scris nu doar o dată despre situația din acea zonă. Însă floreștenii care trec zi de zi pe acel drum nu renunță și speră că cineva le va asculta doleanțele.

„Începând cu intrarea din drumul principal și până la finele drumului asfaltat pe ambele străzi, nu se poate circula în condiții normale din cauza gropilor, lipsei iluminatului și a trotuarelor. Drumul este ciuruit din metru în metru, marginile sunt zimțate de gropi și șanțuri vălurite pline de noroi. În încercarea de a ocoli o groapă, este imposibil să nu nimerești alta. Ne stricăm mașinile și nu îi pasă nimenui, suportăm reparații pe cheltuiala noastră fără despăgubire și plătim taxe fără niciun rost. Câte taxe să mai plătim fără să le vedem investite corect în ceva palpabil (drumuri, poduri, iluminat, curațenie, parcări)? Pe lângă toate daunele fizice aduse mașinilor, nervii acumulați în trafic și răbdarea consumată fără rost, ajungi la fiecare drum pe această stradă să te rogi să nu îți sară un pieton în față, să nu lovești un cărucior cu un copil nevinovat în el, să nu faci accident încercând să ocolești gropile sau să nu lovești o mașină parcată ilegal. Familii, tineri, bătrâni, copii, în încercarea de a ajunge acasă, merg pe marginea drumului neiluminat, riscându-și viața. De ei când o să vă pese? S-a marcat drumul de curând, s-au pus și semne de prioritate și cedează, s-a făcut un limitator de asfalt, în pantă (că doar e incredibil de minunat să frânezi iarna pe un drum necurățat de zăpadă, plin de mizerie si polei ca să pierzi din demaraj) dar cine credeți că are cum să le respecte? La intersecția dintre strada Valea Gârbăului și Răzoare, în dreptul bisericii degeaba ai prioritate să faci stânga la urcare dacă e plin de mașini parcate ilegal și mai rămane o singură bandă care e deja plină de mașini de pe contrasens”, a scris Denisa Boar, o tânără care locuiește în zonă, într-o scrisoare adresată Primăriei Florești.  


Încă din anul 2017 s-au trimis numeroase solicitări care au rămas însă fără răspuns.

„Să nu credeți că nu am sesizat această problemă autorităților în ultimii ani (da, ultimii ani, deoarece facem solicitări din 2017 și nu ne ascultă nimeni). Începând cu 2017 se fac solicitări de remediere a drumului, se continuă cu 2018 iar în 2019 se semnează o petiție online de locatarii din acest cartier. În data de 13 martie 2019 am trimis personal un e-mail către primaria Florești, cu poze în care am precizat starea din acel moment a drumului. În zilele ce au urmat, mai mulți vecini au trimis e-mailuri asemnătoare de pe adresele lor personale. Din câte am înțeles de la vecinii mei, nu au primit răspuns la sesizări”, se mai arată în scrisoare.


În data de 15 martie, floreștenii care au trimis cereri au primit un răspuns prin care erau anunțați că vor fi luate măsuri urgente. Măsurile, însă, au foste unele superficiale.

„Măsura? La câteva luni după acest e-mail, pe ploaie, câțiva muncitori peteceau, de formă, gropile. Zic de formă pentru că miracolul nu a durat mai mult de 6 săptămâni și apoi au răsărit vechile gropi, de data aceasta mai mari, mai frumoase și mai multe. Unde sunt acele măsuri urgente? Unde este reabilitarea?”, a adăugat floreșteanca.


Citește și: Strada de care Primăria Florești a uitat. Valea Gârbăului a ajuns să fie plină de cratere, iar floreștenii își distrug mașinile

Citește și: Strada Valea Gârbăului din Florești, practicabilă din această primăvară?


Citește și: Floreștenii de pe străzile Valea Gârbăului și Răzoare își rup mașinile în craterele din asfalt

Citește și: Petiție pentru asfaltarea străzilor Răzoare și Valea Gârbăului

Ultimele Stiri
abonare newsletter