monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Au apărut imagini cu noul iPhone SE 2. Va da Apple lovitura cu acesta? (P)

Pare că a fost doar ieri, dar adevărul este că au trecut patru ani aproape. Patru ani de când Apple a decis să schimbe regulile impuse de piață și să vâslească puțin și contra curentului.

Patru ani de la lansarea lui iPhone SE, un smartphone cu ecran de abia patru inci, cu care Apple și-a dorit să recucerească un anumit tip de clienți: cei care își doreau un telefon compact, dar puternic. Iar SE a fost un telefon mai apreciat decât se aștepta chiar și gigantul american.

Chiar dacă era un telefon destul de mic, la interior acesta avea aceeași putere și aceleași performanțe cu cel care atunci era flagship-ul Apple: iPhone 6S.


Suntem în 2020 și se pare că Apple, după lansarea lui iPhone 11 și celelalte din serie, vrea să revină la ideea de acum patru ani: un telefon mic, compact, dar puternic. iPhone SE 2 se va lansa, potrivit zvonurilor, în acest an. Nu sunt zvonuri noi, dacă ținem cont că anumite voci autorizate în piață au anunțat încă din toamna anului trecut că se pregătește un succesor al lui iPhone SE.

iPhone - oferte


Analistul Apple Ming-Chi Kuo, de la TF Securities, a fost cel care a vorbit primul despre această posibilitate. Kuo spunea că noul iPhone SE2 va arăta ca iPhone 8, dar va avea un procesor A13, similar cu cel de pe seria iPhone 11, și 3 GB de RAM. Va păstra butonul home și senzorul de amprentă Touch ID, urmând să targeteze clienții iPhone 6 care vor cele mai noi features de pe iOS 13, dar nu își permit sau nu vor să investească într-unul din modelele seriei 11.

În plus, SE a fost unul dintre cele mai apreciate modele de iPhone, iar fanii săi tânjeau după un nou model de telefon compact cu asemenea caracteristici. Prin această mișcare, Apple încearcă să recupereze din terenul pierdut în fața competitorilor care produc și telefoane mid-range, cu specificații interesante, și care i-au „răpit” din cota de piață.


Unul din aspectele care au caracterizat mereu Apple a fost bunul gust cu care realiza design-ul telefoanelor sale. Și nu doar al telefoanelor, ci al tuturor device-urilor. Steve Jobs avea o obsesie din acest punct de vedere: design-ul este cel mai important. Frumusețea, aspectul exterior. Putem spune că iPhone 8 a fost ultimul telefon Apple cu buton fizic, de aceea SE 2 se va inspira din acesta.

Cel puțin acest lucru îl putem deduce din ultimele „leak-uri” de pe @OnLeaks. Potrivit acestui video, iPhone SE 2 va avea un design aproape identic cu iPhone 8, dar cu câteva update-uri logice, ținând cont că suntem în 2020.


Click aici pentru oferte diverse iPhone

Așadar, cea mai importantă caracteristică pare a fi revenirea la Touch ID, precum și un ecran de 4,7 inci. E adevărat, iPhone SE 2 nu va avea mufă jack, ceea ce face evident faptul că Apple vrea să ne facă să folosim AirPods și nu orice fel de căști.


Va fi o măsură inspirată decizia Apple de a reedita unul dintre cele mai apreciate telefoane ale sale? Este Apple în lipsă de idei? Sau vrea doar să contraatace pe segmentul pe care rivalii săi vând o mulțime de telefoane, segmentul mid-range, pe care Apple pare că l-a ignorat în ultimii ani?

Pe de altă parte, nu putem nega că revenirea la anumite produse de succes din trecut poate fi o idee bună, dar nici nu putem să nu ne întrebăm dacă nu cumva Apple a ajuns la limita inovării.

Până la urmă, iPhone SE 2 nu va fi decât acel terminal „mid range” pe care fanii Apple care nu vor să cheltuiască 800-1000 de euro pe un telefon îl pot avea la dispoziție. Tehnologia Apple la un preț rezonabil, în definitiv.