Actualitate

Hoți de lemne, prinși în flagrant de clujeanul care se pregătește de cursa vieții?

În timpul unei alergări în Pădurea Hoia-Baciu, Vlad Crișan Pop a surprins doi indivizi care încărcau lemne proaspăt tăiate într-o căruță.

Hoți de lemne, prinși în flagrant de clujeanul care se pregătește de cursa vieții?, sursă foto: Facebook Vlad Crișan Pop Hoți de lemne, prinși în flagrant de clujeanul care se pregătește de cursa vieții?, sursă foto: Facebook Vlad Crișan Pop

UPDATE

Reprezentanții IPJ Cluj au confirmat pentru Monitorul de Cluj că, într-adevăr, a existat o sesizare prin 112 în legătură cu un posibil furt de material lemnos, însă până la sosirea echipajelor de poliție, cei indicați în filmarea lui Vlad Crișan Pop nu au mai fost găsiți.

„A intervenit o patrulă din partea Secției rurale Baciu, care a patrulat în zonă în vederea identificării persoanelor, însă nu s-a stabilit identitatea acestora. Verificările continuă pentru stabilirea situației de fapt”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Cluj.


ȘTIRE INIȚIALĂ

Maratonistul clujean se pregătește intens pentru cursa de 620 de km de la 6633 Arctic Ultra. Zi de zi, Vlad înfruntă frigul „blând” de la Cluj, antrenându-se pentru condițiile inumane care îl vor aștepta pe acesta la Cercul Polar, în nord-vestul Canadei. În timpul unui antrenament, maratonistul s-a trezit cu o „surpriză”.

Duminică, Vlad a surprins doi bărbați în timp ce încărcau lemne într-o căruță, în Pădurea Hoia-Baciu. Chestionați de maratonist, cei doi indivizi au refuzat să-i arate acestuia autorizația de tăiere, indicând că „așteaptă pădurarul” să le dea actul. Fără să stea pe gânduri, Vlad a pus mână pe telefon și a sunat la 112, moment în care bărbații s-au făcut nevăzuți.


Iată dialogul dintre Vlad și cei doi bărbați:


Vlad: Bună ziua! Aveți voie să tăiați pădurile? Aveți autorizație?
Indivizi: Bună ziua! Au fost tăiate, (…) am venit să le ducem în custodie. Vă rog frumos să nu filmați!
Vlad: Serios? De ce? Ca să nu trimit la poliție? Vă rog să-mi arătați autorizația de tăiere!
Indivizi: Să vină pădurarul!
Vlad: Nu, pădurarul trebuia să vă dea actul în sine, în caz că vine poliția acum! E normal să tăiați așa? În primul rând, acestea nu sunt lemne uscate, sunt lemne verzi, nu sunt lemne marcate. Nu știu cine v-a dat autorizația!

La solicitarea Monitorul de Cluj, reprezentanții IPJ Cluj au precizat că, până la momentul actual, nu au fost informați despre un posibil furt de lemne.


CITEȘTE ȘI: Cursa clujeanului Vlad Crișan Pop, subiectul primului documentar românesc la Cercul Polar

Ultimele Stiri
abonare newsletter