Actualitate

Are întreg viitorul în față și luptă eroic pentru fiecare clipă. Alexandru are nevoie de ajutor!

La vârsta de 8 ani și jumătate, Alexandru Antal, un băiețel din Florești, luptă din răsputeri pentru viața sa.

„Cel mai frumos cadou pe care ți-l poate da viața este să devii părinte. Am primit și noi acest minunat cadou. Avem un copil plin de viată și mereu cu zâmbetul pe buze, Alexandru. Dar tot viața îți dă și cea mai urâtă lovitură. Afli că la vârsta de 4 ani este diagnosticat cu cea mai urâtă boală din lume: tumoare cerebrală (astrocitom pilocitic grad 1)”, mărturisește tatăl lui Alexandru, Cristian Antal.

Operat în 2016 de către prof. dr. Ioan Florian, viața fragedă a lui Alexandru avea să ia o turnură dramatică în 2019. Problema sa a reapărut, iar pe lângă tumoarea cerebrală au apărut și chisturi la coloana vertebrală. În urma noilor intervenții, opt la număr, s-a decis să i se pună lui Alexandru un tub de drenaj la coloana vertebrală, pentru că acele chisturi deranjante, din păcate, nu se pot opera.


În prezent, Alexandru are tub de drenaj atât la cap, cât și la coloana vertebrală. Nu își poate mișca picioarele. A urmat două cure de chimioterapie la Institutul Oncologic „Ion Chiricuța” din Cluj-Napoca, recuperarea fiind grea după fiecare cură. Familia are însă speranța că Alexandru o să fie bine. Acum, băiețelul are 8 ani și jumătate. Mai bine de 8 luni le-a petrecut doar prin spitale.

„Când credeam că totul merge spre bine și ne apropiem de sfârșitul tratamentului, viața ne lovește din nou și de data asta mai tare. În urma RMN-ului am aflat că tratamentul de chimioterapie nu a dat rezultate. Având în vedere că la noi în țară nu se mai poate face nimic, medicii ne recomandă radioterapia cu protoni”, dezvăluie Cristian Antal.


Dosarul a fost trimis la mai multe clinici din Germania, Austria și Elveția. Așteptând răspunsuri, familia a fost informată că sunt costuri foarte mari, costuri pe care ei nu le pot acoperi. Astfel, familia lui Alexandru face apel la bunătatea oamenilor, care pot oferi o mână de ajutor pentru a-l salva pe micuțul Alexandru.

Donațiile se pot face în contul: ANTAL Cristian-Ludovic (UniCredit Bank)


RO52 BACX 0000 0014 8410 2000 – cont în RON
RO95 BACX 0000 0014 8410 2002 – cont în EURO

Ultimele Stiri
abonare newsletter