Actualitate

Filarmonica de Stat Transilvania, despre cei care au susţinut luna trecută un concert chiar în oraşul Wuhan

Filarmonica de Stat Transilvania reacționează după ce s-a anunțat că angajaţi ai Filamornicilor şi operelor din Timişoara, Arad, Oradea, Cluj, Brașov, București și Constanța, care au susţinut luna trecută un concert chiar în oraşul Wuhan, unde acum este carantina, s-au întors marţi în ţară.

În ultimele zile au apărut informații precum 50 de artişti români care au susţinut luna trecută un concert chiar în oraşul Wuhan, unde acum este carantina, s-au întors marţi în ţară. Aceștia sunt angajaţi ai Filamornicilor şi operelor din Timişoara, Arad, Oradea, Cluj, Brașov, București și Constanța. Filarmonica de Stat Transilvania a reacționat în urma acestor informații.

„În ultimele două zile, au apărut prin presă fel de fel de informații, care au răpândit zvonuri legate de virusuri ucigătoare care se plimbă liniștite prin Cluj, purtătorii fiind membri ai "Filarmonicii Cluj". Un exemplu e acest articol, dar nu e singurul.


La început am crezut că e o glumă, dar, cum telefoanele din partea presei s-au înmulțit, ne-am simțit datori să verificăm în amănunt situația și să dezmințim aceste zvonuri.

Muzicienii care au fost în turneul din China NU au fost membri ai Filarmonicii de Stat "Transilvania". Unul dintre ei a fost, într-adevăr, angajat al instituției, dar e pensionat de doi ani, fiind în turneu pe cont propriu. În plus, acesta s-a întors mult mai repede din China, respectiv în data de 7 ianuarie, participând doar la "turneul scurt", scriu reprezentanții Filarmonicii de Stat Transilvania.

Ultimele Stiri
abonare newsletter